Vos vanaf eerste ronde op kop in Ethiascross Essen; winst bij haar rentree Veldrijden

Vos vanaf eerste ronde op kop in Ethiascross Essen; winst bij haar rentree

Door Ward Hilhorst 07 december 2019 | 14:33


Bij haar rentree in het veld heeft Marianne Vos direct weten te winnen. In de eerste bocht pakte ze de koppositie, en die gaf ze niet meer af. De enige die een beetje in de buurt kon blijven was het 18-jarige talent Blanka Vas, uit Hongarije.

Vos was degene die bij de start meteen de koppositie innam. Zij werd op haar hielen gezeten door Vas, Ellen Van Loy en Anna Kay. Vos kende echter geen genade, en zette de concurrentie direct stevig onder druk. Alleen Van Loy, een notoir snelle startster, kon de Nederlandse enigszins bijbenen. Het rijden van de eerste ronde kostte Vos een kleine zeven minuten, wat betekende dat de vrouwen zeven rondes in totaal zouden gaan rijden.

In de tweede van die rondes trok de vrouw van CCC Team door, al haalde ze haar voet een klein beetje van het gaspedaal. Dat gaf Van Loy de kans om nog aan te klampen, terwijl achter de twee koploopsters een grote achtervolgende groep ontstond. Er lag wat modder op het parcours, dus al in de derde ronde moest Vos van fiets wisselen. Dit kostte haar veel tijd, omdat er geen mogelijkheid was om direct op de nieuwe fiets te starten. Wederom kon de ervaren Van Loy daardoor het wiel houden.

Vos slaat een gat door foutje van Van Loy

In de vierde ronde sloeg Vos dan toch weer een klein gaatje. Dit had te maken met een foutje dat Van Loy maakte in de modder. Vos keek geen seconde achterom en bleef stoïcijns doorrijden. Bij ingang van de vijfde ronde had zij zestien seconden voorsprong op Van Loy, die achterom keek en de Hongaarse Vas zag naderen. Die ging haar zelfs voorbij, en Vos liep verder uit. Uiteindelijk werd vooral het achterhoedegevecht spannend, want Vos en Vas waren ongenaakbaar. Op de finish bleek dat. 

Uitslag Ethias Cross Essen Vrouwen

1. Marianne Vos
2. Blanka Vas 
3. Anna Kay
4. Ellen Van Loy
5. Aniek van Alphen
6. Alicia Franck
7. Loes Sels
8. Karen Verhestraeten
9. Lindy van Anrooij
10. Marion Norbert Riberolle

(Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws