Cant verbreekt record Liboton definitief, voor elfde keer Belgisch Kampioen Veldrijden

Cant verbreekt record Liboton definitief, voor elfde keer Belgisch Kampioen

Door Ward Hilhorst 11 januari 2020 | 15:56


Sanne Cant heeft onder toeziend oog van een schitterend zonnetje de Belgische titel gegrepen. Op het afwisselende parcours was zij ruim te sterk voor Laura Verdonschot en Ellen Van Loy. Dit betekende haar elfde nationale titel op rij, eentje meer dan Roland Liboton er in zijn tijd binnenhaalde.

Het waren direct de drie vrouwen die vooraf favoriet waren die het voortouw namen. Hun namen: Verdonschot, Cant en Van Loy. Het was Verdonschot die de koppositie innam en haar concurrentes onder druk zette. Loes Sels sloot aan en met zijn vieren namen ze in de eerste ronde een vrij ruime voorsprong op de rest van het veld.

In het laatste gedeelte van de eerste ronde plaatste Cant een aanval. Dit sloeg het groepje van vier volledig uit elkaar. Verdonschot reed op plek twee, achtervolgd door Van Loy. Sels reed daar weer een paar seconden achter. Een foutje van Cant in een modderstrook gaf Verdonschot en Van Loy de mogelijkheid om weer aan te sluiten. Met zijn drieën passeerden zij de finish voor het eerst.

Cant wacht niet lang en gaat er wederom solo vandoor

Na de hergroepering nam Cant even de tijd om op adem te komen in het wiel van Verdonschot. Driekwart ronde later plaatste zij pas weer een aanval, en weer kreeg ze een gat. De modderstrook waar ze in de eerste ronde een foutje maakte kwam ze nu ongeschonden door, en bij ingang van de derde van vier rondes had ze acht seconden voorsprong op Verdonschot en Van Loy.

In die derde ronde bleek dat de wereldkampioene heel veel sterker was dan de andere dames. Ze nam er nog handvol tijd bij een kwam voor de een-na-laatste keer over de finish met 24 seconden voorsprong. Verdonschot had een voorsprong genomen op de ervaren Van Loy, die wat last van de rug leek te hebben. In de laatste ronde kwam de voorsprong van Cant niet in gevaar, en soeverein reed zij naar haar elfde driekleur. (Foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)

Uitslag Belgisch Kampioenschap Vrouwen

1. Sanne Cant
2. Laura Verdonschot + 0.28
3. Ellen Van Loy 0.38
4. Loes Sels 1.23
5. Karen Verhestraeten 1.38
6. Alicia Franck 2.00
7. Suzanne Verhoeven 2.43
8. Kim Van De Steene 3.25
9. Marthe Truyen 3.30
10. Kiona Crabbé 3.45


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws