Van Aert met zin naar WK: 'Hoop met goed nieuws te komen' Veldrijden

Van Aert met zin naar WK: 'Hoop met goed nieuws te komen'

Door Jannick van der Hooft 12 januari 2020 | 17:09


Wout van Aert verrichte geen wonder op het Belgisch kampioenschap veldrijden, maar moest genoegen nemen met een vijfde plek in de uitslag. Toch is hij best tevreden met die uitslag, zo laat hij in een flashinterview achteraf weten.

De renner van Jumbo-Visma geraakte samen met de uiteindelijke winnaar van de wedstrijd, Laurens Sweeck, achterop: 'Hij startte nog slechter dan ik, maar toen hij naar voren snelde was het voor mij al duidelijk dat hij héél goed was. Laurens was vandaag oppermachtig.' Hij zag het ploegenspel niet direct aankomen: 'Dat had ik niet gedacht, maar dat deden ze toch mooi.'

Van Aert: 'Hoop met goed nieuws te komen'

Volgens Van Aert zelf gaat het nog een tijdje duren voordat hij weer 'de oude' is, maar desondanks laat de Belg doorschemeren dat hij tóch zijn opwachting wil maken op het WK: 'De goesting is groot om het WK te rijden. Het is een speciale koers en die moet wel in mijn planning passen.' Van Aert vertrekt nu met de ploeg op trainingskamp naar Spanje om zich voor te bereiden, zo laat hij weten: 'Daar zullen we kijken hoe de aanloop richting het voorjaar zal zijn, maar ik hoop deze week met goed nieuws te komen.' (Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws