Definitief: Alvarado start op wereldkampioenschap bij de elites Veldrijden

Definitief: Alvarado start op wereldkampioenschap bij de elites

Door Jannick van der Hooft 13 januari 2020 | 12:51


Ceylin del Carmen Alvarado zal op het WK in Zwitserland haar opwachting maken bij de elitedames. Dat heeft de KNWU bekengemaakt in een officieel persbericht.

In goed overleg heeft de Nederlandse wielerbond samen met de ploeg van Alvarado, Alpecin-Fenix het besluit genomen om haar 'gewoon' bij de profs te laten starten, in tegenstelling tot eerdere geluiden. Bondscoach Gerben de Knegt vertelt: 'Ze rijdt de laatste weken exceptioneel goed en bevestigde gisteren dat ze klaar is om bij de elite-vrouwen te strijden om de wereldtitel.'

Alvarado: 'Dragen van regenboogtrui speelt ook mee'

Ook Alvarado zelf is enorm verheugd met de kans die ze krijgt: 'Na mijn prestaties van de afgelopen weken hebben we alles nog eens opnieuw geanalyseerd. Het is een unieke kans die ik met beide handen aan wil grijpen. Het idee dat ik de regenboogtrui een jaar mag dragen mocht ik winnen, speelt ook mee. Dat is bij een eventuele beloftetitel ook anders.' (Foto: ProShots)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
13 Jan 2020 om 14:25

De ploeg heeft vooral geanalyseerd of ze de komende 3 weken nog aangepaste trainingen kan doen om in supervorm naar het WK te gaan.

Reageer


Meer nieuws