Franck grijpt direct haar kans in Otegem na late afzegging Alvarado Veldrijden

Franck grijpt direct haar kans in Otegem na late afzegging Alvarado

Door Jannick van der Hooft 13 januari 2020 | 14:31


Alicia Franck heeft bij afwezigheid van veel toppers de veldrit in Otegem op haar naam geschreven. Ze kon solo over de finish komen, nadat ze al vroeg in de wedstrijd een klein gaatje had geslagen.

Ceylin del Carmen Alvarado stond wel op de deelnemerslijst in Otegem, maar had op het laatste moment afgezegd. Ook andere toppers ontbraken, waardoor andere rensters plots de kans hadden om een cross om hun palmares bij te kunnen schrijven. Anna Kay en Christine Majerus zagen hun kans daarom schoon om direct het tempo flink op te voeren.

Pauwels Sauzen inspireert vrouwencross

De twee kregen vooraan het gezelschap van Franck. Zij ploeterde met alle macht een klein gaatje bij elkaar, dat in rap tempo opliep naar twintig seconden. Kay had zichtbaar moeite met de situatie, maar besloot toch maar wat af te stoppen in dienst van haar ploeggenote. Misschien met het Belgisch kampioenschap van een dag eerder in haar achterhoofd, waar die tactiek uiterst succesvol bleek.

Bij de achtervolgers was inmiddels ook Ellen Van Loy aangesloten. Samen met Majerus probeerden ze wel het gat met Franck te dichten, maar de aanwezigheid van Kay in het groepje werkte toch iets te verlammend. Franck kon geregeld achterom kijken, maar zag, waarschijnlijk tot grote vreugde van haarzelf, vaak alleen maar een grote leegte.

Franck ongrijpbaar, strijd om plek twee

Langzaam maar zeker werd duidelijk dat Franck niet meer te achterhalen zou zijn. Op de achtergrond werd de strijd om de tweede plek nog wel fel betwist. Met Kay en Manon Bakker had de Experza-ploeg ook nog eens twee troeven in handen om het volledige podium te bezetten. Richting de laatste ronde reden zij allemaal echter al op meer dan een halve minuut achterstand.

Vervolgens kon Franck onbedreigd solo die laatste ronde afwerken. Ze veegde haar truitje schoon op het eind en kwam juichend over de finish. Achter haar won Van Loy de sprint om de tweede plek. Kay eindigde derde en Majerus moest genoegen nemen met de vierde plaats in de einduitslag. (Foto: Instagram Franck)

Uitslag Cyclocross Otegem 2020 vrouwen

1. Alicia Franck
2. Ellen Van Loy
3. Anna Kay
4. Christine Majerus
5. Manon Bakker
6. Marion Riberolle
7. Geerte Hoeke
8. Aniek van Alphen
9. Karen Verhestraeten
10. Loes Sels


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws