Betsema keert terug met knappe tweede plaats in Zonnebeke, Majerus wint Veldrijden

Betsema keert terug met knappe tweede plaats in Zonnebeke, Majerus wint

Door Tom van der Salm 25 januari 2020 | 14:30


Denise Betsema is terug, en hoe. De Texelse hield de Kasteelcross in Zonnebeke spannend tot de laatste rechte lijn, maar moest toch haar meerdere erkennen in Christine Majerus. Ellen Van Loy werd derde.

Omdat Betsema vanaf de achterste startrij moest vertrekken, leek het een moeilijke klus te worden om snel van voren te zijn. Deze gedachte kon echter meteen in de prullenbak gegooid worden, want aan het eind van de eerste ronde zat ze al met haar neus tussen de eersten. Daar had ze gezelschap van onder meer Van Loy en Marion Norbert-Riberolle. 

Van Loy vertrouwde de situatie niet helemaal en het ouderdomsdeken besloot er dan maar in haar eentje op uit te gaan. De Luxemburgse Majerus volgde in het spoor, terwijl ook Betsema aan bleef dringen en uiteindelijk weer aan wist te sluiten. Deze drie dames mochten om de zegebloemen gaan strijden in Zonnebeke, zoveel was in de derde ronde wel duidelijk. 

Strijd der titanen tussen Betsema, Van Loy en Majerus

Betsema besloot, mede door haar inactiviteit, even de kat uit de boom te kijken. Na een lange tijd zonder veldrit is het uiteraard afwachten hoe de benen dat oppakken in een intensieve race. Alsof ze nooit is weggeweest reed ze in de vierde ronde in een ruk weg bij haar opponenten. Dit bleek echter niet vol te houden, en bij het ingaan van de laatste ronde kregen we wederom een samensmelting tussen de drie dames.

De eerste die een speldenprik uitdeelde in deze slotomloop was Majerus, wat de doodsteek betekende voor Van Loy. Zo kregen we een strijd met twee, waarbij elke fout wel eens afgestraft zou kunnen worden. Fouten werden er echter niet gemaakt, maar Majerus deed net voor het opdraaien van de laatste rechte lijn een slimme zet. Ze pakte een paar meters op Betsema, wat voldoende bleek aan de meet. Desalniettemin is een tweede plek zeer knap voor Betsema, na bijna een jaar zonder cross. (foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)

Uitslag Kasteelcross Zonnebeke dames

1. Christine Majerus
2. Denise Betsema
3. Ellen Van Loy
4. Loes Sels
5. Karen Verhestraeten
6. Rebecca Fahringer
7. Aido Nuna Palacio
8. Suzanne Verhoeven
9. Lucia Gonzalez Blanco
10. Pauliena Rooijakkers

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
25 Jan 2020 om 14:44

Betsema kan gewoon mee naar het WK Veldrijden als ze daar zin in heeft. Het is bijzonder om te horen dat er nu nog mensen zijn die beweren dat een selectie onterecht zou zijn.

Reageer


Meer nieuws