Worst rijdt WK-frustratie van zich af in Maldegem; wederom oranje podium Veldrijden

Worst rijdt WK-frustratie van zich af in Maldegem; wederom oranje podium

Door Bram van der Ploeg 05 februari 2020 | 14:30


Annemarie Worst heeft op knappe wijze revanche genomen voor haar zilveren plak op het WK veldrijden. Bij afwezigheid van wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado won de Nederlandse in een strijd met langenoten Inge van der Heijden en Denise Betsema in de Ethias Cross in Maldegem.

Van der Heijden ging namens CCC het hardst van start, maar nadat zij vijf minuten de kop had genomen, viel Worst meteen hard aan. De kloof was meteen enorm. Achter haar kwam een groepje van vijf samen met naast Van der Heijden onder meer ook Yara Kastelijn en Shirin van Anrooij.

Kastelijn valt uit koers, Betsema komt op

Terwijl Worst op kop door beukte, was er achter haar door een flinke crash even chaos. Van Anrooij en Kastelijn vielen in een bocht samen en vooral Kastelijn was het slachtoffer. De Europees kampioene moest zelfs per brancard worden weggedragen. Ook Van Anrooij ging niet verder. Vooraan was Betsema van achteruit helemaal naar voren gereden naar plek twee, in de achtervolging op haar landgenote Worst. 

Daar slaagde Betsema na drie van de zes rondes in. Worst en zij kwamen samen door, met een klein gaatje richting Van der Heijden en ook Ellen Van Loy. Het waren deze vier dames die het gingen uitmaken in de laatste twee rondes, met Katie Compton op een gaatje op plek vijf. Van Loy zag haar elastiek bovendien langzaam breken.

Ook zonder Alvarado en Brand Oranje boven

Het was Worst die de finale opende met een nieuwe aanval, met Van der Heijden in haar wiel. Betsema liet Van Loy achter en sloot even later ook nog aan. Bij het ingaan van de laatste ronde was het echter opnieuw Worst die gas gaf en nu kon alleen Van der Heijden nog een beetje in de buurt blijven. Betsema viel plots wat stil en zag zelfs Van Loy terug langszij komen. 

De laatste stoot van Worst bleek de fatale, want de Nederlandse reed in de slotronde onbedreigd naar de winst. Van der Heijden en Betsema zorgden achter haar voor wederom een compleet Nederlands podium. (foto: Proshots)

Uitslag Ethias Cross Maldegem 2020 vrouwen

1. Annemarie Worst
2. Inge van der Heijden +0.09
3. Denise Betsema +0.15
4. Ellen Van Loy +0.18
5. Katie Compton ''
6. Manon Bakker +0.41
7. Maud Kaptheijns +0.47
8. Laura Verdonschot +1.04
9. Marion Norbert Riberolle +1.09
10. Alicia Franck +1.25


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws