Opnieuw Nederlands podium: Worst wint Sluitingsprijs na spannende slotronde Veldrijden

Opnieuw Nederlands podium: Worst wint Sluitingsprijs na spannende slotronde

Door Wilbert van der Velde 23 februari 2020 | 14:30


Annemarie Worst heeft de Sluitingsprijs van Oostmalle gewonnen. In een spannende laatste ronde reed ze weg van Denise Betsema die in één van de laatste bochten een foutje maakte. Inge van der Heijden werd derde.

De Française Marion Norbert Riberolle nam brutaal de leiding bij de start. Betsema nam echter al snel de leiding over en trok vervolgens hard door. Worst ging voorbij Riberolle en vond na een flinke inspanning de aansluiting bij Betsema. Sanne Cant bevond zich ondertussen op een vijfde positie. 

Riberolle moet snelle start bekopen

Betsema en Worst maakten er net zoals zaterdag in Leuven een onderling duel van. Ze reden een tempo dat voor de rest niet bij te benen was. De voorsprong groeide in korte tijd dan ook al aanzienlijk. Van der Heijden reed op derde positie samen met Riberolle. De energie was echter op bij Riberolle en ze werd ingelopen door Cant. Die zette haar jacht op Van der Heijden voort.

Net als gisteren kreeg Worst halfweg de cross moeite met het tempo van Betsema. De vrouw uit Texel pakte een kleine voorsprong. Worst legde zich daar niet gelijk bij neer en probeerde de aansluiting opnieuw te vinden. En dat lukte haar! Van der Heijden volgde intussen op 25 seconden van de twee voorste vrouwen, Cant volgde op 43 seconden met Riberolle. 

Opnieuw een Nederlands podium?

Betsema probeerde met een hoog tempo Worst kapot te krijgen, maar die laatste wilde maar al te graag haar laatste cross van het seizoen winnen en gaf geen knik. Op de derde plaats reed Van der Heijden met een veilige marge in het rond. Een Nederlands podium lag zoals zo vaak dit jaar weer in het verschiet.

Betsema maakte een foutje in een bocht met mul zand en Worst was gevolgen. Worst was technisch overduidelijk de betere en dat betaalde zich in de laatste ronde uit. Worst sloot na alle tweede plaatsen van de laatste weken haar crossjaar met een prachtige overwinning af.

Uitslag Sluitingsprijs Oostmalle vrouwen 2020

1. Annemarie Worst
2. Denise Betsema + 0.07
3. Inge van der Heijden + 0.40
4. Sanne Cant + 0.55
5. Marion Norbert Riberolle + 1.11
6. Ellen Van Loy + 1.29
7. Aniek van Alphen + 1.34
8. Maud Kaptheijns +1.39
9. Loes Sels + 1.46
10. Alice Maria Arzuffi + 1.51


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws