Betsema soleert ondanks matige start naar winst in Waaslandcross Sint-Niklaas Veldrijden
Veldrijden

Betsema soleert ondanks matige start naar winst in Waaslandcross Sint-Niklaas

Betsema soleert ondanks matige start naar winst in Waaslandcross Sint-Niklaas

Denise Betsema heeft het laatste crossweekend van de 2020/2021-winter ingeluid met een overwinning in de Waaslandcross in Sint-Niklaas. De Texelse wist Annemarie Worst en Sanne Cant voor te blijven.

Zonder Lucinda Brand en Ceylin del Carmen Alvarado vertrokken de rensters onder een scherp zonnetje in Sint-Niklaas. Topfavoriete Betsema miste haar start volledig doordat ze twee keer niet in haar pedaal kwam, en ook Manon Bakker bemachtigde geen goede uitgangspositie.

Daardoor zagen we in de eerste ronde redelijk ongewone namen aan het front. Eva Lechner uit Italië voerde de forcing, voor Alicia Franck en Fem van Empel. Betsema wist haar slechte start echter in mum van tijd te remonteren, aan het eind van de eerste ronde reed ze alweer voorop. In een groep van twaalf, dat wel, want het razend snelle parcours was niet direct goed voor grote verschillen.

Cant neemt afstand, Betsema pakt over

Sanne Cant voelde zich overduidelijk in haar sas in het laatste crossweekend van deze winter. De Belgische pakte wat voorsprong op de concurrentie, maar het gevaar werd ingezien door Betsema en Worst. De twee Nederlandse dames lieten de Belgische even later weer achter alsof ze er niet stond. Betsema voorop, die haar slechte start goedmaakte.

Betsema reed stelselmatig weg bij haar concurrentes, waardoor de race relatief snel in een plooi leek te gaan vallen. Worst hoefde zich ook niet druk te maken over haar tweede plek, terwijl Van Empel en Cant in een strijd om de derde plek verwikkeld raakten. Cant bleek uiteindelijk toch de taaiere van haar jongere opponente.

Uitslag Ethias Waaslandcross Sint-Niklaas vrouwen 2021

1. Denise Betsema
2. Annemarie Worst + 0.21
3. Sanne Cant + 0.39
4. Fem van Empel + 0.56
5. Anna Kay + 1.43
6. Manon Bakker + 1.44
7. Eva Lechner
8. Aniek van Alphen
9. Alicia Franck
10. Ellen Van Loy

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws