Betsema wil sterke seizoensstart bekronen met EK-titel: 'Het draait vanaf het begin' Veldrijden
Veldrijden

Betsema wil sterke seizoensstart bekronen met EK-titel: 'Het draait vanaf het begin'

Betsema wil sterke seizoensstart bekronen met EK-titel: 'Het draait vanaf het begin'

Met Lucinda Brand nog op zoek naar topvorm, Marianne Vos op vakantie en Ceylin del Carmen Alvarado pas net terug van een lange blessure, lijkt Denise Betsema zaterdag de topfavoriete bij het EK veldrijden in Drenthe. De vrouw van Texel hoopt die status te bevestigen met goud.

Dat Betsema voor iedere cross vanuit Texel moet komen, is inmiddels wel bekend. Ze leeft haar leven op een eiland, maar in de weekeinden draait alles om het veldrijden. En met succes. Betsema was dit seizoen al vier keer de sterkste, waaronder recent in Ruddervoorde en Zonhoven. Reden genoeg dus om ambitieus te zijn richting het EK. 'Dit seizoen draait het eigenlijk vanaf het begin', stelt ze in De Telegraaf.

Betsema won nog nooit een kampioenschapstrui

Nadat ze van april 2019 tot en met januari 2020 geschorst werd vanwege een positieve dopingtest (naar eigen zeggen veroorzaakt door een voedingsupplement), werd vorig jaar een winter van terugvechten en punten scoren. 'Ik mag deze winter vanaf de voorste rij starten op basis van een sterk vorig seizoen, dat scheelt natuurlijk al. Maar het is ook omdat ik een jaar sterker ben en toch ook weer meer ervaring heb opgedaan. Waar ik het vroeger meer van de techniek moest hebben, ga ik zware moddercrossen ook beter verteren.'

Betsema is zodoende completer en lijkt dan ook wel uit de voeten te kunnen op het klimparcours op de VAM-berg. Ze won al 23 keer in haar carrière, maar een kampioenschapstrui ontbreekt er nog aan. 'Ik wil dit seizoen graag een klassement winnen. Maar een trui veroveren staat ook hoog op mijn verlanglijstje. Daar mag je een heel seizoen in rijden, het zou heel mooi zijn als me dat dit weekeinde lukt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws