Boom zet alvast vijf veldritten op agenda: 'Kans bestaat dat het tegenvalt' Veldrijden
Veldrijden

Boom zet alvast vijf veldritten op agenda: 'Kans bestaat dat het tegenvalt'

Boom zet alvast vijf veldritten op agenda: 'Kans bestaat dat het tegenvalt'

Lars Boom keerde in 2019 al kortstondig terug in het veld, maar wil het dit veldritseizoen serieuzer aanpakken. De Nederlander rijdt niet meer op de weg dit jaar en heeft alvast vijf veldritten op zijn agenda gezet.

Zijn ploeg Roompot-Charles meldt dat Boom dit jaar nog te zien is in Meulebeke (5 oktober), Kruibeke (12 oktober), Gieten (13 oktober), Ardooie (17 oktober) en Woerden (22 oktober). Als dat bevalt, kiest Boom er voor december nog een paar uit. De voormalig wereldkampioen wil naar eigen zeggen serieus zijn blik richten op het veld.

In gesprek met Wielerflits legt hij zijn focus op de modder uit: 'Op die manier kom ik sowieso met een betere conditie aan de start dan vorige winter, toen ik pas in januari begon. Dat viel tegen. Ook omdat de veldrijders in die periode stilaan hun topvorm benaderen. (...) Het is vandaag moeilijk in te schatten wat ik waard ben. Ik wil vooral realistisch blijven en er rekening mee houden dat de kans bestaat dat het tegenvalt. Maar ik ga sowieso mijn best doen.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws