Christen bezorgt Zwitserland de wereldtitel bij de junioren, Haverdings komt ten val Veldrijden
Veldrijden

Christen bezorgt Zwitserland de wereldtitel bij de junioren, Haverdings komt ten val

Christen bezorgt Zwitserland de wereldtitel bij de junioren, Haverdings komt ten val

Jan Christen (Zwitserland) volgt Thibau Nys op als wereldkampioen veldrijden bij de beloften. De 17-jarige renner was de sterkste uit een kopgroep van drie en klopte Aaron Dockx en Nathan Smith in de sprint. Topfavoriet David Haverdings was al na één ronde uitgeschakeld vanwege een valpartij.

Alvorens de beloftevrouwen en de elitemannen zondag in actie gingen komen, mochten de mannelijke junioren het spits afbijten. Haverdings ging namens Nederland als een raket van start, terwijl ook de Belg Dockx zich meteen voorin meldde. Een prima begin dus voor de mannen van de Lage Landen, die vrolijk mee hobbelden met de rest van het peloton. De verschillen waren na de eerste ronde dan ook nog niet groot.

In de tweede ronde sloeg het noodlot echter toe voor de renner in het oranje tricot. Haverdings kwam ten val in een afdaling en kreeg direct al bijna een halve minuut aan de broek. De Nederland werd gedwongen om in de achtervolging te gaan, terwijl er voorin volop gekoerst werd. De dans werd geleid door de Belgen Dockx, Viktor Vandenberghe, Yordi Corsus en Wies Nuyens, maar ook Smith en Corentin Lequet staken hun neuzen aan het front en probeerden de Belgen tot de orde te roepen.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Drie mannen mochten gaan vechten om de titel

Een sterk ogende Docx sprong vervolgens even solo weg, maar werd al tamelijk snel teruggehaald door Smith. Jan Christen voegde zich namens Zwitserland bij het duo, waardoor we getuige waren van een kopgroep van drie. Het trio pakte een mooie voorsprong op de achtervolgers en mocht zich opmaken voor de laatste ronde op het snelle parcours.

De drie mannen waren enorm aan elkaar gewaagd en bezorgden de fans een heerlijke slotronde. Niemand raakte weg, waardoor het allemaal op een sprint ging aankomen. Docx ging als eerste aan en leek op weg naar de titel, maar de Belg werd op het laatste moment voorbijgesneld door Christen. Smith snelde naar een derde plek.

Uitslag WK veldrijden junioren (mannen) 2022

1. Jan Christen
2. Aaron Dockx
3. Nathan Smith
4. Corentin Lequet
5. Andrew August
6. Viktor Vandenberghe
7. Wies Nuyens
8. Ian Ackert
9. David Haverdings
10. Daniel Nielsen

5 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws