Van Empel verslaat Alvarado en Brand na titanenstrijd in Wereldbeker Waterloo Veldrijden
Veldrijden

Van Empel verslaat Alvarado en Brand na titanenstrijd in Wereldbeker Waterloo

Van Empel verslaat Alvarado en Brand na titanenstrijd in Wereldbeker Waterloo

Fem van Empel heeft de Wereldbekermanche in Waterloo op haar naam geschreven. De renster van Pauwels Sauzen-Bingoal was in een sprint-a-deux te rap voor Ceylin del Carmen Alvarado, die terug is op topniveau. Lucinda Brand pakte de derde plek na een moeizame start.

Alvarado pakte met verve de kopstart na een sterke sprint. Brand zakte ver naar achteren en moest daardoor veel ruimte goed maken. Van Empel nam al vroeg over van Alvarado, en trok gedurende de eerste ronde hard door, met zichtbare motivatie omdat haar concurrent Brand niet in de eerste groep zat.

Nederlandse vrouwen domineren zoals verwacht

Na de eerste ronde reed de Dordtse elf seconden achter een sterke, Nederlandse kopgroep. Inge van der Heijden, Annemarie Worst, Alvarado, Denise Betsema en Van Empel bepaalden het tempo gedurende de eerste fase van de wedstrijd. Brand kwam seconde per seconde dichterbij, en sloot halverwege de tweede ronde aan. Hierdoor ontstond er een kopgroep van zes.

Lang was er vervolgens een status quo. Maar in de vierde van zes ronden besloot Alvarado vol gas te demarreren. De gewezen wereldkampioene zette haar concurrenten flink onder druk, maar na een halve ronde sloten Brand en Van Empel weer aan. Ook Worst en Betsema konden de aansluiting weer vinden, maar dat ging wat lastiger. Van der Heijden was gelost.

Geweldige finale gewonnen door Van Empel

In de vijfde ronde bleven de vijf bij elkaar, waarna er een geweldige laatste ronde ontstond. Brand en Van Empel leken het sterkst. Alvarado zat op het vinkentouw mee, maar leek de minste van de drie. Betsema en Worst konden de aansluiting net niet behouden. Richting diepe finale maakten er drie dames kans op de winst.

Door de vele gevechten tussen Van Empel en Brand kon Alvarado betere lijnen rijden in de slotronde en plots zat ze op plek twee voor Brand. De renster met Dominicaanse roots ging toen een ultiem duel uitvechten met Van Empel, want Brand schudde haar hoofd. De renster van Pauwels Sauzen reed op kop en zette Alvarado maximaal onder druk. Zij aan zij kwamen ze de laatste bocht uit, maar Van Empel had nog meer in de tank en won na een geweldige cross.

Uitslagen Wereldbeker Waterloo vrouwen 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws