Herygers over zeges Aerts: 'Ander paar mouwen als Mathieu terugkomt' Veldrijden
Veldrijden

Herygers over zeges Aerts: 'Ander paar mouwen als Mathieu terugkomt'

Herygers over zeges Aerts: 'Ander paar mouwen als Mathieu terugkomt'

Voor Toon Aerts is het veldritseizoen goed begonnen. De Belg nam afgelopen week twee keer de maat van Wout Van Aert in het Amerikaanse luik van de Wereldbeker. Volgens oud-veldrijder Paul Herygers is het nog te vroeg om Aerts naast Van Aert en Mathieu van der Poel te zetten.

'Wat Wout Van Aert doormaakt is niet van de poes', doelt Herygers bij Sporza op de contractbreuk van de wereldkampioen. 'Dus neem ik aan dat het probleem tussen dit en een paar weken opgelost moet zijn.' Mathieu van der Poel liet na een succesvolle weg-en mountainbikecampagne het Amerikaanse tweeluik links liggen. De Nederlandse kampioen hervat wellicht op de Berencross in Meulebeke op 6 oktober. 'Dan wordt het weer een ander paar mouwen om te kunnen winnen', weet ook Herygers.

De twee zeges zijn uiteraard knap, maar de wereldkampioen van 1994 wil daarmee niet gezegd hebben dat de 24-jarige Aerts zijn voet al naast Van Aert en Van der Poel heeft gezet. 'Hij stond te popelen om de aansluiting te vinden bij de absolute top. 'Wat hij nu heeft laten zien, smaakt naar meer. Maar als Mathieu en Wout op gang komen, dan kan het zijn dat Toon dat plaatsje weer moet afstaan. Ik zou Van der Poel eerst aan het werk willen zien. En als Wout van Aert de muizenissen in zijn hoofd kwijt is, gaat ook hij heel gretig zijn. Dan wordt Toon Aerts derde, wat ook al een hele stap vooruit is, hoor.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws