Honsinger verrast met winst in modderige Koppenbergcross voor Betsema Veldrijden
Veldrijden

Honsinger verrast met winst in modderige Koppenbergcross voor Betsema

Honsinger verrast met winst in modderige Koppenbergcross voor Betsema

Clara Honsinger heeft verrassend de X2O trofee Oudenaarde op haar naam geschreven. In de Koppenbergcross was de Amerikaanse in een tweestrijd met Denise Betsema de sterkere. Kata Blanka Vas zette een goed weekend door met een derde plek.

Daags na de regen- en modderachtige Wereldbeker in Overijse was het wederom strijden op een zeer zwaar parcours, want de Koppenbercross stond op de planning. Een zeer moeilijke klim en een cross die door de zware regen in diepe modder verreden diende te worden. Bij de start moest gelijk de Koppenberg overwonnen worden, dus de klimmers onder het stel waren daarmee in het voordeel.

Betsema en Honsinger vooruit, grote namen in de achtervolging

In de openingsfase was het een drietal dat afstand nam. Al tijdens de klim van de Koppenberg hadden Betsema, Yara Kastelijn en Annemarie Worst een gaatje te pakken. De laatstgenoemde zakte nog iets terug gedurende ronde één, terwijl de Amerikaanse Honsinger zich vooraan meldde. Daarachter was het Blanka Vas die de achtervolging inzette. Ceylin del Carmen Alvarado zat al op een groter gaatje terwijl Lucinda Brand een slechte start had. Zij zat bij de eerste passage van de finish al op meer dan een halve minuut.

Vooraan werd het een strijd tussen Honsinger en Betsema. De twee werden achtervolgd door Blanka Vas en een stuk daarachter Yara Kastelijn, maar de rest van het veld leek al uitgeschakeld voor de winst. Brand en Alvarado verloren al ongeveer een minuut en leken zich te moeten richten op de ereplaatsen. Worst was na haar goede start een stuk teruggevallen en kon geen rol meer spelen in de voorste regionen van de koers.

Honsinger en Betsema verwikkeld in tweestrijd, ook Blanka Vas zet goed door

Bij ingang van de slotronde was het duidelijk wat het podium ging worden. Honsinger en Betsema vochten een hevige strijd uit met Blanka Vas nog altijd op een kleine achterstand, maar daarachter werden de verschillen groot. Kastelijn reed in niemandsland in haar eentje, terwijl Brand en Alvarado op plek vijf en zes op 1.20 minuten en meer dan anderhalve minuut achterstand reden.

Betsema wist het gat met de koploper iets te verkleinen, maar kwam uiteindelijk net tekort. Op de kasseien van de Koppenbercross wist Honsinger haar geringe voorsprong vast te houden. Na de Hongaarse overwinning op zondag was het nu dus een Amerikaanse. Blanka Vas maakte het podium compleet op een kleine afstand van de twee vooraan. Daarachter kwam de rest van het veld, waaronder de regerend Wereld- en Europees kampioenen op plek vijf en zes, op grote achterstand binnen.

Uitslag X2O Trofee Oudenaarde 2021 vrouwen

1. Clara Honsinger 51.09
2, Denise Betsema + 0.11 minuten
3. Kata Blanka Vas + 0.34 minuten
4. Yara Kastelijn + 1.41 minuten
5. Lucinda Brand + 2.01 minuten
6. Ceylin del Carmen Alvarado + 2.11 minuten
7. Annemarie Worst + 3.00 minuten
8. Fem van Empel + 3.18 minuten
9. Hélène Clauzel + 3.47 minuten
10. Perrine Clazel + 4.54 minuten


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws