Hoogerheide blijft na goed gesprek met UCI in de Wereldbeker, Beekse Bergen voorlopig uit de cross Veldrijden
Veldrijden

Hoogerheide blijft na goed gesprek met UCI in de Wereldbeker, Beekse Bergen voorlopig uit de cross

Hoogerheide blijft na goed gesprek met UCI in de Wereldbeker, Beekse Bergen voorlopig uit de cross

Hoogerheide heeft zichzelf met het WK veldrijden een goede dienst bewezen. De organisatie krijgt ook in 2023/2024 een plekje op de wereldbekerkalender van de UCI, zo stelt voorman Peter Van den Abeele bij Sporza. De Nederlandse cross in Beekse Bergen is door de jacht op vernieuwing wel de sigaar.

In de dagen voor het WK veldrijden sijpelde plots door dat Hoogerheide mogelijk z'n plek in de Wereldbeker zou verliezen. In de wandelgangen werd al gezegd dat het zo'n vaart niet zou lopen en na een goed gesprek tussen de organisatie en de UCI lijkt alles goed. 'Voor mij staat die plek niet ter discussie. Hoogerheide is een klassieker en verdient dit. Ze hebben hier al drie WK's en zestien Wereldbekers georganiseerd', aldus Van den Abeele.

De UCI-man wil nog niet al te veel kwijt over de wereldbekerkalender, die in principe weer veertien crossen zal tellen. Op 24 februari wordt alles officieel gecommuniceerd. 'Dat wordt gedaan aan de vooravond van de Omloop. Er zijn nog enkele heikele punten die moeten worden opgelost.' Zo stelt Van den Abeele dat er mogelijk maar één wereldbekercross in Amerika wordt georganiseerd en er is nog de voortdurende discussie over de hoeveelheid crossen in de Wereldbeker. 'Er is altijd discussie over het aantal wedstrijden. Ik vind dat het er niet te veel zijn, maar we moeten blijven uitbreiden naar grote steden en de klassiekers moeten we behouden.'

UCI praat met New York en denkt aan Londen en München

Zo denkt de UCI voor de toekomst aan New York als cross-bestemming. 'Absoluut. Daar wordt mee onderhandeld. Dat zou fantastisch zijn', zo beaamt Van den Abeele, die z'n hand ook niet omdraait voor grote steden als Londen en München. In al dat geweld wordt ook afscheid genomen van enkele wereldbekercrossen. De cross in Beekse Bergen zal komend seizoen in ieder geval niet worden georganiseerd onder de Wereldbekervlag. 'Organisator Libéma Profcycling ziet geen mogelijkheden om deze cross op korte termijn rendabel te maken. Hoewel de wedstrijd geheel van de kalender verdwijnt, laat men weten nog wel crossambities te houden richting de toekomst. Men tekende al voor bijvoorbeeld twee EK's in het veld', schrijft Cycling Online.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws