IDL Kijktip | Veldrijden in de sneeuw: het prachtige 2010-WK in Tábor Veldrijden
Veldrijden

IDL Kijktip | Veldrijden in de sneeuw: het prachtige 2010-WK in Tábor

IDL Kijktip | Veldrijden in de sneeuw: het prachtige 2010-WK in Tábor

Dit weekend staat de Wereldbeker-veldrit in Val di Sole op het programma, die als mogelijke opmaat moet dienen naar cyclocross op de Olympische Spelen. Belangrijk element in deze cross gaat de sneeuw zijn: het WK in 2010 showde al dat dit epische beelden op kan leveren.

Het Tsjechische Tábor was destijds gastheer van het WK veldrijden en kon met topper Zdenek Stybar en sneeuwman Martin Bina rekenen op twee van de topfavorieten. De concurrentie kwam zoals altijd uit België, met Sven Nys, Erwin Vervecken en Bart Wellens voorop.

Uiteindelijk zou het een formidabele van Stybar opleveren, terwijl er slechts drie Belgen in de top tien eindigden. Klaas Vantornout en Nys werden dan wel twee en drie, voor de rest zagen we Tsjechen, Zwitsers, een Fransman en een Nederlander (Gerben de Knegt) in top tien. Crossen in de sneeuw is absoluut onvoorspelbaar, zo bewees dit WK.

Wedden op Verstappen of Hamilton? Ontvang 1,90 keer je inzet!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws