Iserbyt schiet opnieuw raak dit weekend en schrijft cross Koksijde op zijn naam Veldrijden
Veldrijden

Iserbyt schiet opnieuw raak dit weekend en schrijft cross Koksijde op zijn naam

Iserbyt schiet opnieuw raak dit weekend en schrijft cross Koksijde op zijn naam

Eli Iserbyt heeft de zevende manche van de Wereldbeker veldrijden op zijn naam geschreven. In het zand van Koksijde soleerde de Belg naar de overwinning. Het is zijn tiende zege van dit seizoen.

Waar de vrouwen hun race nog in volledig droge omstandigheden konden afleggen, was er net voor het begin van de mannenwedstrijd een flinke bui losgebarsten boven het toch al zware parcours in Koksijde. Dit zorgde voor zwaarder zand, maar ook voor enkele gladde bochten. Dat ondervond onder meer Laurens Sweeck direct in de eerste ronde van de wedstrijd. Waar hij als zandspecialist een ideaal parcours op zijn maat vond, moest hij direct tegen een achterstand aankijken door een val.

De wedstrijd bleef redelijk lang gesloten. Halverwege de wedstrijd hadden we nog een grote kopgroep met Lars van der Haar, Quinten Hermans, Eli Iserbyt, Toon Aerts en Corné van Kessel. Ook Sweeck was na zijn slipper van de eerste ronde weer teruggekeerd. Andere renners zaten echter ook nog altijd niet op een heel grote achterstand.

Aerts en Iserbyt maken er een mooie strijd van

Aerts maakte een sterke indruk in het zand, maar het was in de vijfde ronde Iserbyt die zichzelf wist af te scheiden van de concurrenten. Eerst reed hij over de zandberg als enige naar boven, terwijl Aerts op een andere strook sneller van de fiets moest dan hij. Die laatste liet zichzelf echter nog niet kennen en maaide met een paar ferme halen terug naar het wiel van zijn kleinere landgenoot. Hermans, de laatste die nog bij deze twee in de buurt reed, moest hier wat afstand laten. Al was het niet veel.

In de voorlaatste ronde bleef Iserbyt druk uitoefenen, net zolang men achter hem een keer een fout zou maken. Dat kwam uiteindelijk op een heuvel, waar Aerts zichzelf volledig vastreed in het zand. Iserbyt pakte enkele meters voorsprong en wist dat hij vanaf hier niet meer moest inhouden. Hermans en Sweeck doken over Aerts heen en waren toen de eerste achtervolgers.

Lees verder onder de tweet.

Aerts probeert nog, maar Iserbyt wint opnieuw

In de slotronde probeerde Aerts de opgelopen schade op Iserbyt nog wel te repareren, maar dat bleek niet gemakkelijk. Hoewel Iserbyt geen supergrote voorsprong had, was het genoeg om Aerts niet meer terug in de wedstrijd te laten komen. Na een foutje van Aerts was de overwinning van Iserbyt pas zeker. Na minder dan een uur crossen mocht die laatste zijn handen de lucht ingooien voor zijn tiende zege van het seizoen.

In de strijd om plek twee wist Sweeck nog nipt Aerts van zich af te houden. De vierde plek was weggelegd voor Hermans. De beste Nederlander was Van der Haar. De Europees kampioen veldrijden reed naar de vijfde plek, voor landgenoot Van Kessel.

Uitslag Wereldbeker Koksijde 2021 - mannen

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws