Jonge Pieterse tweede in Tabor: 'Lucinda had zoveel meer power dan ik' Veldrijden
Veldrijden

Jonge Pieterse tweede in Tabor: 'Lucinda had zoveel meer power dan ik'

Jonge Pieterse tweede in Tabor: 'Lucinda had zoveel meer power dan ik'

In een sterk bezet deelnemersveld wist de jonge Puck Pieterse knap als tweede over de streep te komen bij de vrouwen. De pas 19-jarige veldrijder annex mountainbiker uit Nederland, kwam net tekort om met Lucinda Brand te strijden voor de zege, maar was desalniettemin zeer tevreden.

Direct na de wedstrijd vertelde ze enorm in haar sas te zijn, voornamelijk bij de balken. 'Drie rondes voor het eind wilde ik daar aangaan en een gat krijgen. Toen heb ik een stuk doorgetrokken”, aldus Pieterse, die uiteindelijk wel werd ingerekend. “Maar dat kostte de anderen ook krachten. Daarna ben ik het elke keer blijven proberen.'

Met die aanvalslust was zij een van de smaakmakers van de cross. Toen Brand wegreed, probeerde Pieterse het gat solo te dichten. Opnieuw bij de balken. 'Maar Lucinda had net een te groot gat. Ik kwam nog op het wiel, maar zij had zoveel meer power dan ik, dat ik er niet meer aan te pas kwam' Vervolgens sprintte ze tegen Annemarie Worst voor de tweede plek. 'Ik had van tevoren besproken hoe ik het wilde doen, ook in de sprint. Dat plan is gelukt. Ik bleef lang in het wiel van Annemarie Worst en kon daarna mijn eigen lijn rijden. Vanaf toen kon ik volle bak aangaan en doortrekken tot de streep', zo legde Pieterse uit.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws