Brand ook de beste in Wereldbeker van Tabor, sterke Pieterse finisht als tweede Veldrijden
Veldrijden

Brand ook de beste in Wereldbeker van Tabor, sterke Pieterse finisht als tweede

Brand ook de beste in Wereldbeker van Tabor, sterke Pieterse finisht als tweede

Lucinda Brand heeft ook de Wereldbeker in Tabor op haar naam geschreven. In de slotronde stond er geen maat op de wereldkampioene. Ze behoudt met deze zege de leiding in het klassement van de Wereldbeker.

De Wereldbeker in Tabor werd afgelegd in redelijk gunstige omstandigheden, waardoor het lang duurde voordat de wedstrijd echt openbrak. Het was Puck Pieterse die in de eerste ronden van de wedstrijd vaak het voortouw nam, maar de jonge Nederlandse wist zich niet te ontdoen van Lucinda Brand, Annemarie Worst, Blanka Kata Vas en Ceylin del Carmen Alvarado. Denise Betsema leek geen geweldige dag te hebben en kon in eerste instantie niet mee.

Pieterse vliegt over de balken

Uiteindelijk kon Betsema toch nog de aansluiting met de grote kopgroep maken, net als haar landgenote Shirin van Anrooij. Het duurde tot ronde vier tot Pieterse een keer flink doortrok. Op het technische gedeelte van het parcours pakte ze eenvoudig enkele meters voorsprong, waarna ze besloot om het tempo op te voeren. Vas had geen antwoord, terwijl de rest bij de Hongaarse in het wiel bleef hangen.

Betsema wist zichzelf vervolgens goed te herpakken en reed het gat met Pieterse eigenhandig dicht. Ze bracht hiermee ook de andere vrouwen mee terug naar het front van de wedstrijd. En groupe reden de vrouwen opnieuw naar de technische zone met de balkjes, waar Pieterse opnieuw het best was. Opnieuw pakte ze de voorsprong, waardoor we een soortgelijk scenario kregen als in de ronde daarvoor.

Brand ontbrandt in slotronde

Toch wist Pieterse opnieuw niet de voorsprong te behouden, waarna Brand in de slotronde haar duivels besloot te ontbinden. De wereldkampioene trok in het begindeel van de ronde hard door, waarmee ze de groep tot het uiterste dwong. Grote breuken ontstonden er echter nog niet, waardoor het wachten werd op de volgende technische zone.

Brand kwam als eerste aan bij de balkjes, met Pieterse als tweede. De jongere kon in de slotronde haar techniek niet goed genoeg benutten, waardoor Brand met een kleine voorsprong uit deze zone kwam. Stilvallen deed Brand niet meer, waarna ze de wedstrijd solo kon afmaken. In de strijd om de tweede plek wist Pieterse Worst nog van haar af te houden.

Uitslag Wereldbeker Tabor 2021 - vrouwen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws