Kaptheijns bij psycholoog: 'Je traint het dubbele van Iserbyt, gaat dat wel goed?' Veldrijden
Veldrijden

Kaptheijns bij psycholoog: 'Je traint het dubbele van Iserbyt, gaat dat wel goed?'

Kaptheijns bij psycholoog: 'Je traint het dubbele van Iserbyt, gaat dat wel goed?'

Waar Maud Kaptheijns nog degelijk aan het seizoen begon en zelfs twee overwinningen meepikte, gaat het nu een stuk minder met de Nederlandse. De 25-jarige renster van Pauwels Sauzen-Bingoal zit in een flinke dip en deze probeert ze nu met behulp van een psycholoog te boven te komen. Dat vertelt ze tegenover het Eindhovens Dagblad.

Kaptheijns raakte namelijk overtraind na haar goede seizoensstart. In oktober kreeg ze een telefoontje van ploegleider Gianni Meersman. ‘Jij traint het dubbele van wat Eli Iserbyt doet. Gaat dat wel goed?’ Dat ging het niet, want de dalende lijn van Kaptheijns was al ingezet. ‘Ik was gewoon overtraind en niet zo’n beetje ook.’

Met behulp van een psycholoog probeert ze iets te veranderen, omdat ze vaak te ver gaat in dingen. ‘Ik heb mijn eigen wetboeken moeten schrijven en daarna die wetten moeten overtreden.’ Die behandeling én een heleboel minder training hebben geholpen. 'Begin deze maand lag ik nog een week op de bank, wilde alleen maar slapen. Vorige week maandag heb ik de auto gewassen en ben ik een kerstboom gaan kopen. Dat zegt genoeg; de energie in mijn lijf komt terug.’

Het gaat dus weer de goede kant op met Kaptheijns, die alweer een planning in het hoofd heeft. ‘In januari, zo rond de kampioenschappen, hoop ik er weer te staan.’ In de tussentijd rijdt ze gewoon haar crossen, maar daarbuiten zal het een stuk beheerster zijn. (Foto: Instagram Kaptheijns)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws