Melk is goed voor elk? Management van Aerts en Bossuyt waarschuwt voor zuivelproducten in Flamanville Veldrijden
Veldrijden

Melk is goed voor elk? Management van Aerts en Bossuyt waarschuwt voor zuivelproducten in Flamanville

Melk is goed voor elk? Management van Aerts en Bossuyt waarschuwt voor zuivelproducten in Flamanville

Veldrijders die zondag in Flamanville starten voor de Wereldbeker cross zijn gewaarschuwd om geen zuivelproducten te nuttigen van lokale makelij. Via Sporza heeft het management van Toon Aerts en Shari Bossuyt een statement uitgebracht, waarin dit staat. Beide crossers werden al eens positief getest op het middel Letrozole Metabolite.

Volgens het management kwamen beide positieve tests voort uit een crossweekend in Flamanville. Aerts testte in januari van 2022 al positief, nadat er een wereldbekerwedstrijd was verreden in de Franse stad. Bossuyt volgde in 2023, nadat ze de Ronde van Normandië had gereden. Kennelijk hebben Aerts en Bossuyt allebei lokale zuivelproducten tot zich genomen, want het statement geeft een stevige waarschuwing af.

'We hebben al onze renners die zondag in Flamanville meerijden persoonlijk geadviseerd om zo weinig mogelijk zuivelproducten (zoals yoghurt en melk) uit de streek te consumeren. We hebben renners ook aangeraden om al hun voeding mee te nemen uit België', zo klinkt het streng.

'We baseren ons daarbij nog altijd op onze hypothese dat Toon en Shari positief getest hebben na het consumeren van zuivelproducten in Flamanville. Hun dossiers vertonen te veel gelijkenissen om dat te verwaarlozen', staat er verder in het persbericht. 'Letrozole Metabolite kan aanwezig zijn in koemelk. Dat hun positieve test daaraan te wijten is, is onze hypothese, maar die is niet bevestigd door labo-analyses.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws