Pauwels Sauzen-Bingoal reist wél af naar Verenigde Staten, maar: 'Vier dagen kost ons 20 à 25.000 euro' Veldrijden
Veldrijden

Pauwels Sauzen-Bingoal reist wél af naar Verenigde Staten, maar: 'Vier dagen kost ons 20 à 25.000 euro'

Pauwels Sauzen-Bingoal reist wél af naar Verenigde Staten, maar: 'Vier dagen kost ons 20 à 25.000 euro'

Een aantal dagen geleden sijpelde het nieuws binnen dat Circus-ReUz-Technord, de veldritploeg van veldritlegende Bart Wellens, niet naar de Wereldbekermanche van Waterloo in de Verenigde Staten zou afreizen. Reden? Het kostenplaatje van de verplaatsing lag voor de renners van Wellens te hoog. Pauwels Sauzen-Bingoal, een van de beste veldritteams ter wereld, reist wél af naar Amerika, al plaatsen zij er wel verschillende kritische kanttekeningen bij.

'Wij hebben onze renners en rensters vrijgelaten in hun keuze of ze al dan niet de oversteek maken naar Amerika. We ondersteunen de uitgaven echter niet voor de trip naar Waterloo. Er zijn niet enkel de kosten van het vliegen, maar ook het verblijf, het transport van de luchthaven naar de site van de cross, enzovoort...', zo vertelde de 45-jarige Wellens, die vervolgens concludeerde dat geen enkele van zijn coureurs de overzeese oversteek zou maken: Thijs Aerts, Gerben Kuypers en vele andere crossers besloten om elders een wedstrijd af te werken.

'Voor een wedstrijd van één uur reizen we helemaal naar Amerika af'

In tegenstelling tot de ploeg van Wellens gaat de formatie van Jurgen Mettepenningen wel richting Wisconsin, zo beaamt hij in gesprek met Sporza. 'We maken de oversteek puur sportief', gebiedt eerlijkheid hem wel direct te zeggen. 'De Wereldbeker is het meest prestigieuze klassement in het veldrijden en daarom een doel voor onze ploeg. Het blijft wel gekkenwerk. Voor een wedstrijd van één uur reizen we helemaal naar Amerika af. Vrijdag vertrekken we, maandag komen we terug.'

Het kostenplaatsje van zo'n trip naar 'Badger State'? 'Het kost ons tussen de 20 en 25.000 euro', is Mettepenningen eerlijk. 'We gaan met z'n achten naar Waterloo: vier renners en vier personeelsleden. We hebben er echt heel lang over getwijfeld, maar zijn uiteindelijk overstag gegaan voor het sportieve aspect', luidt de conclusie. Leonie Bentveld, Ryan Kamp, Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout zijn de vier dienstdoende coureurs in het noorden van 'The States'.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws