Pieterse lacht na tweede plek in Waterloo: 'Mijn crosstechniek liet mij in de steek' Veldrijden
Veldrijden

Pieterse lacht na tweede plek in Waterloo: 'Mijn crosstechniek liet mij in de steek'

Pieterse lacht na tweede plek in Waterloo: 'Mijn crosstechniek liet mij in de steek'

Puck Pieterse verloor zondag haar eerste krachtmeting van het seizoen met Fem Van Empel. Door een aantal foutjes in de tweede ronde verloor ze de aansluiting, waarna ze als tweede finishte in de Wereldbeker van Waterloo, in de Verenigde Staten. Na afloop wijt de Nederlandse kampioen haar nederlaag aan een gebrekkige voorbereiding op de crossfiets.

Pieterse trainde immers slechts pas een paar dagen op de fiets. Daarvoor dateerde de laatste keer van het WK veldrijden in Hoogerheide, dat begin februari plaatsvond, zo vertelde ze nog in haar verkenningsfilpmje. Geen wonder dat de openingsfase van de cross met wat horten en stoten verliep.

'Het was een heel mooie cross, met alle aanmoedigingen van de enthousiaste fans', is Pieterse na afloop ondanks de tweede plaats goedgemutst. 'In het begin maakte ik wat foutjes. Laten we maar zeggen dat mijn crosstechniek mij in de steek liet', lacht de renster van Fenix-Deceuninck.

Pieterse: 'Zij ging heel snel door de bochten'

'Daardoor pakte Fem een gat, dat ik uiteindelijk niet kon dichten. Gelukkig kon ik de tweede plaats wel vasthouden', vervolgt Pieterse, die vorige week nog de afsluitende Wereldbeker in het mountainbiken reed. 'Het is pittig, maar ik ben hier toch maar tweede. Dat is goed.' Aan Van Empel was in ieder geval niets te doen. 'Ik was een beetje uit mijn ritme en zij ging heel snel door de bochten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws