[Update] Van Aert geeft 'definitieve programma': twaalf crossen in vijf weken Veldrijden
Veldrijden

[Update] Van Aert geeft 'definitieve programma': twaalf crossen in vijf weken

[Update] Van Aert geeft 'definitieve programma': twaalf crossen in vijf weken

Als we het doorgaans goed ingevoerde Het Nieuwsblad mogen geloven, gaat Wout van Aert een serieuze crosswinter afwerken. De renner van Jumbo-Visma staat volgens de Belgische krant in ieder geval aan de start van elf wedstrijden tussen begin december en begin januari.

Er was even sprake van dat Van Aert al op 27 november zijn intrede zou doen in het veldritcircuit, maar die optie lijkt nu van tafel. Eén weekend later begint hij er wel aan, met meteen een dubbel programma: op 4 december in Boom en op 5 december in Antwerpen. Een week later trekt de Belg naar Essen, alvorens hij met Jumbo-Visma op ploegstage trekt.

Van Aert komt op Tweede Kerstdag terug in de cross in Dendermonde, waar hij vorig jaar zo imponerend huis hield. Het is het startsein van zes wedstrijden in acht dagen, met achtereenvolgens Heusden-Zolder (27/12), Diegem (29/12), Loenhout (30/12), Baal (1/1), Hulst (2/1). Vervolgens trekt de Belgische kampioen via Herentals (5/1) naar het BK in Middelkerke op 9 januari. Over het WK veldrijden in Amerika en zijn verdere programma na het WK wordt later besloten.

Update - 17 november 2021 (18.00 uur): Van Aert geeft 'definitieve programma': twaalf crossen in vijf weken

Het crossprogramma van Wout van Aert lijkt dan eindelijk rond. Bij WielerFlits hebben ze bevestiging van de Belg gekregen dat hij in het weekend van 4 en 5 december start aan het veldritseizoen en dat hij voorlopig afsluit op 9 januari. Tussen 4 december (Superprestige in Boom) en 9 januari (Belgisch kampioenschap in Middelkerke) rijdt de renner van Jumbo-Visma twaalf crossen, nu hij ook de Wereldbeker in Val di Sole heeft toegevoegd aan zijn programma. Het wereldkampioenschap veldrijden vindt pas op 30 januari plaats in de Verenigde Staten en het is nog de vraag of Van Aert daar acte de présence geeft. In aanloop naar het klassieke voorjaar op de weg, lijkt een uitstapje naar Amerika niet ideaal om in topconditie aan de start te staan. Voorlopig heeft de Belg dan ook nog twijfels: 'Wat daarna volgt, is nog niet beslist.'

Voorlopig crossprogramma Wout van Aert 2021/2022

4 december: Boom (Superprestige)
5 december: Antwerpen (Wereldbeker)
11 december: Essen (Ethias Cross)
12 december: Val di Sole (Wereldbeker)
26 december: Dendermonde (Wereldbeker)
27 december: Heusden-Zolder (Superprestige)
29 december: Diegem (Superprestige)
30 december: Loenhout (X2O-trofee)
1 januari: Baal (X20-Trofee)
2 januari: Hulst (Wereldbeker)
5 januari: Herentals (X2O-Trofee)
9 januari: BK Middelkerke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws