Van Empel zet concurrentie te kijk met ijzersterke overwinning in cross Kruibeke Veldrijden
Veldrijden

Van Empel zet concurrentie te kijk met ijzersterke overwinning in cross Kruibeke

Van Empel zet concurrentie te kijk met ijzersterke overwinning in cross Kruibeke

Fem van Empel heeft in Kruibeke de Polderscross weten te winnen. De jongeling schreef de wedstrijd op haar naam door een lange solo af te ronden. Het was voor haar de eerste overwinning van het nog maar net geopende crossseizoen.

Van Empel bewees tijdens de wedstrijd, waar er op bepaalde plekken door aardig wat modder geploeterd moest worden, weer een beetje sterker te zijn geworden dit jaar. De 20-jarige coureur had tijdens de cross geen partij aan haar concurrenten. Al redelijk snel wist ze weg te rijden bij de tegenstand, om haar voorsprong gedurende de race alleen maar verder uit te bouwen.

Annemarie Worst was de enige die nog een tijdje in het spoor van Van Empel kon blijven, maar ook zij bleek uiteindelijk geen partij te zijn voor de veel sterkere Van Empel. Al ruim voor het einde van de wedstrijd leek zij de zege in de zak te hebben, maar dan moest ze nog wel even naar de finish rijden. Met een minuut voorsprong bij het ingaan van de laatste ronde bleek dat geen enkel probleem. Na zes ronden door de weiden kon ze haar armen de lucht ingooien om de overwinning te vieren.

Worst wist nog wel de tweede plek in de uitslag veilig te stellen. Zij hield daarmee onder meer Denise Betsema en Sanne Cant van zich af. Zij finishten respectievelijk als derde en vierde. Aniek van Alphen vervolledigde de top vijf van de wedstrijd.

Uitslag Exact Cross Kruibeke 2022 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

6 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws