Thijssen klopt Philipsen in chaotische sprint en schrijft Gooikse Pijl op zijn naam Wielrennen
Wielrennen

Thijssen klopt Philipsen in chaotische sprint en schrijft Gooikse Pijl op zijn naam

Thijssen klopt Philipsen in chaotische sprint en schrijft Gooikse Pijl op zijn naam

Gerben Thijssen heeft op knappe wijze de Gooikse Pijl op zijn naam geschreven. De Belgische coureur was in een chaotische sprint nipt sneller dan Jasper Philipsen.

Terwijl een groot deel van de wielerkaravaan zich Down Under bevindt voor het wereldkampioenschap wielrennen, werd er in de tussentijd op het Europese vasteland ook 'gewoon' verder gekoerst. In België stond op de dag van het WK tijdrijden de Gooikse Pijl op het programma, waar rappe mannen een goede kans op de zege maakten. Op het circuit rond Gooik stonden namelijk niet al te veel hoogtemeters op het programma. Ook stonden er de nodige topsprinters aan de start, die hier maar al te graag een nieuwe zege aan hun palmares wilden toevoegen.

Een vijftal renners was echter niet van plan om er zomaar een sprintersbal van te maken. Althans, ze zochten in ieder geval in het begin van de koers hun heil in de vroege vlucht. Gianni Marchand (Tarteletto), Jonas Abrahamsen (Uno-X), Stephen Bassett (Human Powered Health), Rens Tulner (Metec) en Sander De Pestel (Sport Vlaanderen) waren de renners vooraan. Zij wisten echter een niet al te grote voorsprong op het peloton te verzamelen. De sprintersploegen hielden hen binnen schootafstand.

Alpecin trekt het op de kant, val ontregelt voorbereiding

Op 28 kilometer van het einde besloot Alpecin-Deceuninck er een extra klap op te geven. De ploeg van sprinter Jasper Philipsen trok de boel op de kant, in de hoop dat het ergens in het peloton zou breken. Ondanks de ferme versnelling bleef de groep echter grotendeels intact. Wel was de kopgroep er na dit moment zo goed als aan voor de moeite. Toch besloot het peloton om ze niet direct in te rekenen.

Een ronde later was het dan toch gedaan voor de koplopers. De massasprint leek ingeluid te kunnen worden, maar dat was buiten een valpartij op vier kilometer van de finish gerekend. Hoewel er breukjes in het peloton ontstonden, overleefden de meeste sprinters deze slag. Het bleef hierna echter wat chaotisch, daar iedereen wat zat te zoeken naar zijn ploeggenoten. Er werd flink gevochten om de posities.

Thijssen snelt naar winst, Groenewegen vijfde

In een zenuwachtige finale was het Philipsen zelf die als een van de eerste renners de sprint wilde aangaan. Langs de linkerkant van de weg waren er maar weinigen die zich aan zijn snelheid konden meten. Alleen Thijssen wist nog op te zetten naast het wiel van zijn landgenoot. Bijna tegelijkertijd kwamen ze over de finish, maar het was uiteindelijk de man van Intermarché die nipt eerder over de finish kwam en de wedstrijd won.

Dylan Groenewegen eindigde op de vijfde plek als de beste Nederlander, terwijl Fabio Jakobsen uiteindelijk niet meer in het stuk voorkwam. De man van Quick Step-Alpha Vinyl finishte niet in de voorste groep, op dertig seconden achterstand van winnaar Thijssen. De derde plek in de daguitslag was weggelegd voor Max Kanter van Movistar.

Uitslag Gooikse Pijl 2022

Results powered by FirstCycling.com

9 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws