Van Loy over Nederlandse opleiding: 'Nederland heeft veel rolmodellen' Veldrijden
Veldrijden

Van Loy over Nederlandse opleiding: 'Nederland heeft veel rolmodellen'

Van Loy over Nederlandse opleiding: 'Nederland heeft veel rolmodellen'

Ellen van Loy vindt dat Nederland een goed land is waar veel jeugd begint met fietsen. De 39-jarige Belgische hoopt voor de toekomst dat er meer Belgische meisjes gaan fietsen. 'Nederland heeft veel rolmodellen waar de kinderen echt naar opkijken', zegt ze tegen Sporza.

'Ik krijg wel vaker de vraag van meisjes om met hen een crosstraining te doen en hen tips te geven. Her en der zie je wel talenten bovendrijven.' Van Loy denkt dat de Belgen wat kunnen leren van de Nederlanders. 'Het kan geen kwaad om eens te gaan kijken en luisteren hoe zij het daar aanpakken. Misschien moeten we de toppers ook proberen in te zetten in België. Zo lok je de kinderen misschien uit hun huis.'

In de toekomst lijkt Van Loy het leuk om jonge talenten op te leiden. 'Ik heb al heel veel jaren ervaring in een jeugdbeweging en werk in de zorgsector, dus ik denk dat ik wel weet hoe ik met mensen moet omgaan.' (Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws