Worst revancheert zich na missen WK met klinkende overwinning in Maldegem Veldrijden
Veldrijden

Worst revancheert zich na missen WK met klinkende overwinning in Maldegem

Worst revancheert zich na missen WK met klinkende overwinning in Maldegem

Annemarie Worst heeft de eerste cross na het WK veldrijden op haar naam weten te schrijven. De crosster, die zelf het WK miste door een covid-besmetting, was veruit de beste in de Ethias Cross van Maldegem.

Ondanks de afwezigheid van Marianne Vos en Puck Pieterse stond er met Zoe Backstedt toch een wereldkampioene aan de start van deze Ethias Cross in Maldegem. Verder weinig toppers bij de vrouwen: enkel Worst, hersteld van corona, van de topvrouwen was present.

Diezelfde Worst nam wel vroeg in de cross het heft in handen. De vriendin van veldrijder Niels Bastaens, die viel in Amerika en daarbij een hersenschudding opliep, kreeg Bakker en Van Alphen met zich mee. Ook Anna Kay haakte even aan, maar de Britse kon het tempo van de Nederlandse dames uiteindelijk niet bolwerken.

Worst maakt verschil in de zandbak

In de vierde ronde plaatste Worst haar volgende versnelling in de zandbak van Maldegem. Concurrente Bakker moest van de fiets, terwijl Van Alpen, ploeggenote van Worst, zich tussen de twee wist te zetten en op die manier de voorsprong van Worst kon verdedigen.

Worst liet zich dat geen twee keer zeggen; de topfavoriete liet haar twee concurrentes achter zich en sorteerde op die manier voor op een zege in Maldegem. De strijd om de tweede een derde plaats lag nog wel volop open; met Bakker die opzettelijk Van Alphen blokkeerde na een fout in de zandbak. Van Alphen liet zich dat geen twee keer zeggen, zij leek overduidelijk dubbel gemotiveerd om haar opponente nu te ringeloren. Dit lukte niet; Bakker werd tweede, Van Alphen derde.

Uitslag Ethias Cross Maldegem vrouwen 2022

1. Annemarie Worst
2. Manon Bakker
3. Aniek van Alphen

4. Alicia Franck
5. Marion Norbert-Riberolle

6. Anna Kay
7. Marie Schreiber
8. Marthe Truyen
9. Laura Verdonschot
10. Ellen Van Loy


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws