Velofilie Podcast | Napraten met Van Schip: 'Laten zien dat we het vuur in ons hebben' Velofilie Podcast
Velofilie Podcast

Velofilie Podcast | Napraten met Van Schip: 'Laten zien dat we het vuur in ons hebben'

Velofilie Podcast | Napraten met Van Schip: 'Laten zien dat we het vuur in ons hebben'

De wielerliefhebbers hebben weer kunnen genieten van een prachtige koersweek. Vorige week werd de Scheldeprijs verreden, die voor een groot deel gekleurd werd door de mannen van BEAT Cycling. Een mooie reden om Jan-Willem van Schip uit te nodigen in de Velofilie Podcast, om samen terug te blikken op die koers. Daarnaast worden de Ronde van het Baskenland en de terugkeer van Fabio Jakobsen uitgebreid besproken.

Als continentale ploeg was BEAT Cycling met drie man goed vertegenwoordigd in de kopgroep tijdens de Scheldeprijs, waarin waaiers een grote rol speelden. Van Schip was één van die renners en baarde daarmee opzien. 'We hebben laten zien dat we het vuur in ons hebben en dat wordt beloond, dat ziet de rest ook. Het is niet een of andere kermiswedstrijd, nee, het is een koers op het hoogste niveau en iedereen is daar gewoon mee. Heel vet!'

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Jasper Philipsen. Sam Bennett en Mark Cavendish mochten namens Deceuninck-Quick-Step mee het podium op. The Wolfpack greep dus net naast de zege. 'Ik denk dat zij Philipsen en Alpecin-Fenix hebben onderschat', vertelt IDL-redacteur Wesley van Bavel daarover. 'Die jongens zetten aan en kwamen als een TGV over Quick-Step heen.'

Luister S03E12 van Velofilie Podcast - powered by In de Leiderstrui

In deze twaalfde aflevering van de Velofilie Podcast komen nog meer interessante onderwerpen van de afgelopen week aan bod, waaronder de terugkeer van Fabio Jakobsen en de overmacht van Pogi en Rogla in de Ronde van het Baskenland. Luister hieronder óf via je favoriete streamingsplatform naar de podcast en vergeet niet te abonneren. Dan mis je nooit meer onze nieuwste afleveringen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws