Prudhomme wil snel Tour de France voor vrouwen: 'Willen iedereen aanspreken' Vrouwenwielrennen

Prudhomme wil snel Tour de France voor vrouwen: 'Willen iedereen aanspreken'

Door Lex Kersten 04 maart 2020 | 17:38


Het lijkt er dan toch echt van te komen, de Tour de France voor vrouwen. Nadat in 2014 een voorzichtige start werd gemaakt met 'La Course', zijn er nu concrete plannen om een officiële Tour de France voor vrouwen op de wielerkalender te krijgen.  

Bij Velonews geeft de huidige directeur van de Tour de France, Christian Prudhomme, aan dat de plannen concreet worden. 'We werken aan een serieuze wedstrijd voor vrouwen en willen in de nabije toekomst een etappekoers organiseren. Zo spreken we iedereen aan en niet meer de helft van de bevolking.' Marianne Vos gaf eerder aan nog niet op korte termijn te verwachten dat een dergelijke koers voor vrouwen aan de orde zou zijn. De tweevoudig winnares van 'La Course' kan zich gaan verheugen op een wedstrijd waar ze lang om gevochten heeft.

De definitieve lengte van de nieuw te vormen wedstrijd is nog niet bepaald, maar duidelijk is dat het niet tegelijk met de mannen wordt verreden. 'Dat is door de groei van deze wedstrijd niet meer mogelijk. Het wordt wel in de zomer gehouden en naar alle waarschijnlijkheid in de maand augustus', zo geeft Prudhomme aan. (Foto: Sirotti 2019)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

henkwijlhuizen
5 Mar 2020 om 23:20

Ook de vrouwen verdienen een tour Inzet van de vrouwen net zo groot als de mannen ik ga kijken en de course zal door de vrouwen beter onder controle zijn dan de mannen verwacht ook veel minder valpartijen.

henkwijlhuizen
5 Mar 2020 om 23:18

Ook de vrouwen verdienen een tour
Inzet van hun is net zo groot als de mannen .Ik ga kijken en genieten en denk dat de mannen er nog veel van kunnen leren verwacht zeker minder valpartijen.

Reageer


Meer nieuws