Wiebes vertrekt per direct bij Parkhotel Valkenburg na contractsoap Vrouwenwielrennen

Wiebes vertrekt per direct bij Parkhotel Valkenburg na contractsoap

Door Jannick van der Hooft 31 mei 2020 | 10:49


Lorena Wiebes vertrekt per 1 juni definitief bij haar ploeg Parkhotel Valkenburg, zo meldt de ploeg in een officieel persbericht. Het betekent het einde van een moeilijke contractsituatie van de Nederlands kampioene bij de ploeg.

Eerder dit jaar leek het nog tot een kort geding tussen beide partijen te komen, nadat Wiebes aangekondigd had bij de ploeg te willen vertrekken. Op het laatste moment wisten ze echter overeen te komen dat de renster minimaal tot 1 juni bij de ploeg zou blijven. Die beslissing wordt nu, ondanks de onzekerheid van de coronacrisis, niet verlengd.

Ploeg trots op Wiebes: 'Verdergaan als match er niet meer is'

Bij ploegmanager Esra Tromp overheerst, ondanks de contractbeëindiging, het gevoel van trots: 'We zijn blij dat we Lorena de afgelopen jaren in ons team hadden. Vanaf de junioren zagen we dat ze het in zich had om uit te groeien tot één van de toprensters in het wielrennen. We zijn trots dat onze ploeg de omgeving was waar dat voor haar kon gebeuren.'

Ondanks het gesteggel van begin dit jaar wordt Wiebes door Tromp het beste toegewenst: 'Het is jammer om een renster na vele successen te zien vertrekken. Maar als de match er niet meer is, is het beter om op deze manier verder te gaan. We zijn dankbaar voor de mooie jaren en wensen haar in de toekomst het beste.'(Foto: ProShots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws