AD: 'Vos voor twee jaar naar nieuwe vrouwenploeg Team Jumbo-Visma' Vrouwenwielrennen

AD: 'Vos voor twee jaar naar nieuwe vrouwenploeg Team Jumbo-Visma'

Door Jannick van der Hooft 29 juli 2020 | 22:00


Marianne Vos vertrekt volgend seizoen naar de nieuwe vrouwenploeg van Jumbo-Visma. Dat maakt het AD woensdagavond bekend. Naar verluidt tekent de Nederlandse een contract voor twee jaar bij het team.

De betrokken partijen moeten het nieuws nog officieel naar buiten brengen. Met Vos haalt Jumbo-Visma een gedroomd uithangbord binnen. Bij de bekendmaking van de oprichting van het team werd al uitvoerig gespeculeerd over de komst van de meervoudig wereldkampioen. Ook Annemiek van Vleuten werd in verband gebracht met een overgang, maar zij liet weten nog niet te zijn benaderd.

De vrouwenploeg wordt opgericht op vraag van de sponsoren. Het sluit aan met de Academy-doelstellingen om zowel jongens als meisjes in Nederland op de fiets te krijgen. Over de exacte samenstelling van het team wordt op dit moment nog druk onderhandeld. Mogelijk heeft de ploeg oren naar een samenwerking met Parkhotel Valkenburg.

Noodlijdend CCC verliest met Vos eerste grote naam

De inmiddels 33-jarige wielrenster maakt de overstap van CCC-Liv. Deze ploeg verkeert voor het komende wielerseizoen nog in onzekerheid. Hoofdsponsor CCC heeft al maanden moeite om de afgesproken salarissen voor zowel de mannen- als vrouwenploeg rond te krijgen door toedoen van de coronacrisis. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws