Oppermachtige Vos pakt derde rit in Giro Rosa; Van Vleuten blijft leiden Vrouwenwielrennen

Oppermachtige Vos pakt derde rit in Giro Rosa; Van Vleuten blijft leiden

Door Bram van der Ploeg 16 september 2020 | 14:30


Marianne Vos heeft ook de zesde etappe in de Giro Rosa gewonnen. In een ultrakorte rit van slechts 99 kilometer was ze in een sprint van het peloton voor de derde keer deze Giro de sterkste. 

De korte rit zorgde voor een explosieve start. Erica Magnaldi en Katua Ragusa deden een eerste poging om weg te komen, daarna probeerde Lisa Brennauer weg te rijden. Ook Kirsten Wild en Teniel Campbell lieten zich van voren zien in de openingsfase. Het haalde allemaal weinig uit, met nog zestig kilometer voor de wielen was het peloton terug bijeen.

CCC-Liv bepaalt het tempo, aanvallen in afdaling

Nadat Cecilie Uttrup Ludwig haar leiding in het bergklassement had vergoot op de eerste klim van de dag, sprintte Marianne Vos bij de tussensprint naar de maximale punten. CCC Liv legde daarna in het peloton het tempo op aan de rest. Niemand haalde het in haar hoofd om nog aan te vallen, met de ploeg van Vos achter je aan. Het hoge tempo zorgde er zelfs voor dat het peloton in drie stukken uiteen viel.

CCC gokte echter niet volledig op de sprintkunsten van Vos. Op de top van de laatste klim, en met alleen nog een lange afdaling richting de finish te gaan, viel ploeggenote Paulina Rooijakkers aan en zij kreeg Nadine Gill met zich mee. Toen zij werden teruggepakt, was het ieder voor zich in de afdaling richting de meet.

Eenzame leidster ingerekend, Vos maakt af

Mariia Novolodskaia van Cogeas Mettler nam een mooie voorsprong in de dalende stroken en met nog zeven kilometer op de teller had ze 22 seconden speling bij elkaar. Terwijl een achtervolgende groep achter Radotic nog werd ingerekend door het peloton, bleef de 21-jarige Russin lang vooruit.

Pas in de laatste twee kilometer zorgde het harde werk van CCC-Liv voor een hereniging, alvorens Vos het in de sprint andermaal afmaakte voor alweer haar derde ritzege deze Giro. Hannah Barnes werd tweede, voor nummer drie Lotte Kopecky. (foto: Sirotti)

Uitslag etappe 6 Giro Rosa

1. Marianne Vos
2. Hannah Barnes ''
3. Lotte Kopecky ''
4. Coryn Rivera ''
5. Amy Pieters ''
6. Arlenis Sierra ''
7. Ilaria Sanguineti ''
8. Giorgia Bariani ''
9. Stine Borgli ''
10. Katarzyna Niewiadoma ''

Klassement na etappe 6 Giro Rosa

1. Annemiek van Vleuten
2. Katarzyna Niewiadoma + 1.56
3. Anna van der Breggen + 2.03
4. Cecilie Uttrup Ludwig + 3.03
5. Mikayla Harvey + 4.21
6. Elisa Longo Borghini + 4.32
7. Ashleigh Moolman + 4.34
8. Mavia Garcia + 4.38
9. Marianne Vos + 5.02
10. Elise Chabbey +5.32

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws