Amstel Gold Race-winnares Cavalli komt komende tijd niet in actie; nog niet hersteld van val in Tour de France Femmes Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Amstel Gold Race-winnares Cavalli komt komende tijd niet in actie; nog niet hersteld van val in Tour de France Femmes

Amstel Gold Race-winnares Cavalli komt komende tijd niet in actie; nog niet hersteld van val in Tour de France Femmes

Marta Cavalli zal in ieder geval komende week niet in het peloton te bewonderen zijn. De ranke Italiaanse last een pauze in om volledig te kunnen herstellen van eerdere valpartijen.

De 24-jarige Cavalli reed dit seizoen al de UAE Tour (negentiende) en Omloop Het Nieuwsblad (DNF), maar besluit nu toch even een stapje terug te doen. Haar ploeg FDJ-Suez geeft tekst en uitleg. 'Na haar koersen hebben we in samenspraak besloten dat het beter is om Strade Bianche te laten voor wat het is.'

Cavalli, die in de UAE Tour viel, is nog altijd niet volledig hersteld van een crash in de Tour de France Femmes van vorig jaar. 'Marta wil zichzelf de tijd geven om daar volledig bovenop te komen', klinkt het.

'Ze gaat nu een periode zonder wedstrijden aan, maar ondertussen zal ze haar trainingen in samenspraak met trainer Flavien Soenen voortzetten', meldt FDJ. 'We wensen Marta het allerbeste, zodat Marta uiteindelijk haar niveau van 2022 opnieuw zal kunnen behalen.' Cavalli won afglelopen seizoen de Waalse Pijl en Amstel Gold Race.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws