Test met nieuwe ploegentijdrit in Parijs-Nice: UAE Team Emirates bereidt zich er goed op voor Wielrennen
Wielrennen

Test met nieuwe ploegentijdrit in Parijs-Nice: UAE Team Emirates bereidt zich er goed op voor

Test met nieuwe ploegentijdrit in Parijs-Nice: UAE Team Emirates bereidt zich er goed op voor

Het is bij de teams al even onderwerp van gesprek: de ploegentijdrit in Parijs-Nice. De organisatie heeft namelijk bekendgemaakt een nieuw format te gaan testen. Met name UAE Team Emirates laat bij CyclingNews weten een optimale voorbereiding te treffen en druk bezig te zijn met de tactiek.

Maar hoe werkt het dan? Normaal gesproken stopt de klok van de tijdrit als de vierde of vijfde renner van een bepaalde ploeg de finishlijn heeft gepasseerd. Nu eindigt de stopwatch al bij de eerste renner en krijgt iedereen zijn eigen tijd. Stel dus dat Tadej Pogacar het gehele UAE Team Emirates heeft opgeblazen, dan kan de Sloveen er voor kiezen om nog even aan te zetten en solo over de streep te komen. Zijn ploeg kan dan zomaar de ploegentijdrit winnen, al verliezen de geloste renners dus wel tijd in het algemeen klassement. Pogacar slaat zelfs Strade Bianche over om met zijn ploegmaats te kunnen trainen.

Matxin: 'We besteden veel tijd aan deze ploegentijdrit'

Joxean Fernández Matxin, de manager van UAE Team Emirates, doet een boekje open over de voorbereiding van zijn ploeg. 'We besteden veel tijd aan deze ploegentijdrit. Het verandert veel en zorgt ook voor aanpassingen in onze selectie voor Parijs-Nice. Nu de tijd stopt bij de eerste renner, moeten we gelijk één leider kiezen. Normaal willen wij altijd twee kopmannen meenemen, maar dat is in dit geval niet mogelijk.'

'Onze renners die vlakbij Monaco wonen trainen samen', aldus Matxin. 'Dit doen ze zodat ze de theorie, aerodynamica en volgorde van afwisselen onder de knie krijgen. Maar eigenlijk is het geen echte ploegentijdrit. Het herinnert me aan een ploegentijdrit van weleer waar de teams startten in de volgorde van het algemeen klassement. Ik ga er verder niks over zeggen, behalve dat het format nooit meer is gebruikt. Deze ploegentijdrit zal na dertig kilometer veranderen in een individuele. Het is zeker een gekke mix, dus we moeten zien of het een interessant schouwspel oplevert', sluit Matxin af.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news