Blaak prolongeert Nederlands kampioenschap na prachtige solo door Hoogerheide Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Blaak prolongeert Nederlands kampioenschap na prachtige solo door Hoogerheide

Blaak prolongeert Nederlands kampioenschap na prachtige solo door Hoogerheide

Chantal Blaak heeft haar nationale titel op de weg geprolongeerd. De wereldkampioene zette op het juiste moment de aanval in en soleerde op mooie wijze naar haar tweede Nederlandse titel.

Het NK verliep chaotisch, met verschillende aanvallen over het verloop van de koers. Op 45 kilometer van de streep zette Marianne Vos de aanval in samen met Esther van Veen. Het duo kreeg de ruimte, want in het versplinterde peloton was de samenwerking ver te zoeken. Daardoor kregen Vos en Van Veen een maximale voorsprong van 1.20 minuten.

De samenwerking kwam er uiteindelijk toch, toen Boels-Dolmans en Team Sunweb samen op jacht gingen naar Vos. De voorsprong liep toen snel terug met als resultaat dat Vos en Van Veen op twintig kilometer van de streep werden teruggepakt. Daarna regende het demarrages met onder meer Lucinda Brand, Chantal Blaak en Floortje Mackaij. Blaak probeerde het meermaals en terwijl de vrouwen elkaar uitrookten op tien kilometer van de streep maakte de wereldkampioene haar beslissende move.

Blaak pakte beetje bij beetje seconden, omdat de groep achter haar de benen vrijwel stil hield. En dus kon de wereldkampioene na een solo van zo'n tien kilometer juichend over de streep komen. In de sprint daarachter was Amy Pieters de snelste. Vos pakte het brons.

Uitslag NK vrouwen
1. Chantal Blaak
2. Amy Pieters
3. Marianne Vos
4. Kirsten Wild
5. Evy Kuijpers
6. Annemiek van Vleuten
7. Ellen van Dijk
8. Anna van der Breggen
9. Lorena Wiebes
10. Eva Buurman

Uitslag NK vrouwen z/c
1. Evy Kuijpers
2.
3.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws