De Movistar-opvolgster van Van Vleuten heet geen Vollering of Ferrand-Prévot: 'Maar kan nog geen namen bespreken' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

De Movistar-opvolgster van Van Vleuten heet geen Vollering of Ferrand-Prévot: 'Maar kan nog geen namen bespreken'

De Movistar-opvolgster van Van Vleuten heet geen Vollering of Ferrand-Prévot: 'Maar kan nog geen namen bespreken'

Annemiek van Vleuten heeft haar koersfiets aan de haak gehangen en dus moet Movistar Team op zoek naar een nieuwe kopvrouw voor het groterondewerk. In de wielerwereld dacht men direct aan Demi Vollering, daar zij eind 2024 einde contract is. Volgens Movistar-ploegbaas Eusebio Unzué is er echter geen concrete interesse in de Nederlandse dame van SD Worx. Hetzelfde geldt voor Pauline Ferrand-Prévot (INEOS Grenadiers), ondanks dat de Française onlangs kenbaar maakte dat ze in 2025 graag weer wat wegkoersen wil rijden.

Laten we beginnen met de veelzijdige Ferrand-Prévot, wiens wens om zich op de weg te concentreren in strijd is met de structuur en planning van INEOS, waar ze geen fulltime wegproject ondersteunen (en amper vrouwelijke wegrensters onder contract hebben). Toch zal de toekomst van de vriendin van Dylan van Baarle niet bij het zoekende Movistar liggen. 'Ik heb heel duidelijke doelen op de markt en Pauline hoort daar niet bij, helaas', duidt Unzué bij Global Cyling Network. 'We doen als ploeg niet aan mountainbiken. Aan het eind van het jaar zullen we wat aan veldrijden doen, maar MTB staat niet in onze plannen.'

Deignan, Fisher-Black, Shackley, Niewiadoma, Longo Borghini of Uttrup Ludwig dan maar?

'Het is ingewikkeld om dit soort rensters te ondersteunen. Eigenlijk is het gewoon niet te doen', vervolgt de 69-jarige Spanjaard tegenover GCN. 'De doelen voor ons zijn duidelijk, dus het is niet iets wat ik overweeg. We richten ons op andere grote namen, maar niet op Pauline.' Tourwinnares Vollering dan? Nee, zo blijkt, al geeft Unzué weinig uitleg waarom hij niet het inlijven van de Zuid-Hollandse najaagt. 'Er zijn veel interessante rensters op de markt, maar we zullen zien. Ik kan de namen niet bespreken. Er zijn heel wat namen op de markt en er zijn dingen in beweging. Er vinden ontmoetingen en gesprekken plaats met veel verschillende rensters', houdt hij het allemaal een beetje in het ongewisse.

'Ik zou wel graag een van de belangrijkste rensters in het peloton overnemen', aldus de Zuid-Europeaan. 'Het is in ieder geval wel makkelijk om te zien wie er beschikbaar zijn. Er zijn bijvoorbeeld al geen sprinters die het einde van hun contract naderen. Lorena Wiebes heeft een langetermijncontract, voor Charlotte Kool geldt hetzelfde. Chiara Consonni - van wat ik heb gehoord - blijft bij UAE, dus er zijn niet echt beschikbare sprinters. Daarom moet het een ander type renster zijn.' Mocht Unzué inderdaad niet voor Ferrand-Prévot of Vollering gaan, zijn er nog legio andere dames 'beschikbaar': Lizzie Deignan, Niamh Fisher-Black, Anna Shackley, Kasia Niewiadoma, Elisa Longo Borghini en Cecilie Uttrup Ludwig zijn slechts een aantal voorbeelden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws