Domper voor Jumbo-Visma-vrouwen: ploegleidster Small kiest voor avontuur bij EF Education-Cannondale Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Domper voor Jumbo-Visma-vrouwen: ploegleidster Small kiest voor avontuur bij EF Education-Cannondale

Domper voor Jumbo-Visma-vrouwen: ploegleidster Small kiest voor avontuur bij EF Education-Cannondale

Carmen Small verlaat de vrouwentak van Jumbo-Visma. De ploegleidster gaat aan de slag bij het nieuwe, continentale EF Education-Cannondale. Zo gaat de 43-jarige Amerikaanse ex-renster bouwen aan een gloednieuw project in haar thuisland. Ze wordt vanaf 2024 de sportief directeur bij de ploeg, zo meldt de nieuwe ploeg op de website. Dit betekent voor Jumbo-Visma een aderlating. Small was succesvol als ploegleidster bij de damestak van de Nederlandse topploeg

Na twee jaar in de ploegleiderswagen bij Jumbo-Visma kijkt Small uit naar de nieuwe uitdaging. Niet in de laatste plaats omdat ze terugkeert naar haar eigen land. 'Ik ben in het verleden alleen maar actief geweest bij teams buiten de Verenigde Staten. En hoewel we een internationaal team zijn en vele wedstrijden in het buitenland gaan rijden, is het wel een echte Amerikaanse ploeg. Ik ben Amerikaanse, en voel dat dit een fijn nieuw thuis is voor mij', zo onderbouwt Small haar keuze om Jumbo-Visma te verlaten.

De grote rol van Esra Tromp in de keuze van Small: 'Ik geloof in haar'

Small treedt met haar vertrek in de voetsporen van de voormalige Nederlandse wielrenster Esra Tromp. Met Tromp werkte ze bij de vrouwen van Jumbo-Visma drie jaar lang succesvol samen. Afgelopen zomer werd duidelijk dat Tromp bezig was met een nieuwe ploeg in de Verenigde Staten, waar zij algemeen directeur zou worden. Zij benaderde Small vervolgens om sportief directeur te worden. 'Toen zijn mij vroeg voor die rol was ik meteen enthousiast. Het team (EF Education-Cannondale, red.) is interessant omdat het nieuw is', aldus Small.

'Ik heb alleen maar positieve ervaringen in het werken met Esra', zo gaat Small verder. 'Zij is een ongelooflijk goede manager. Ze weet hoe ze een team beter moet maken en kan ontzetten goed met mensen werken. Opnieuw met haar samenwerken is iets om naar uit te kijken.' Als sportief directeur kijkt Small, die in 2017 zelf stopte met wielrennen, uit naar de uitdagingen die haar te wachten staan. 'Het gaat om het maken en uitvoeren van een raceplan. Of het nu een kleine wedstrijd of de Tour de France is. Rensters hiervoor motiveren, daar krijg ik energie van.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws