Elisa Balsamo verwijst zelfverzekerde Charlotte Kool met machtssprint naar dichtste ereplaats in Classic Brugge-De Panne Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Elisa Balsamo verwijst zelfverzekerde Charlotte Kool met machtssprint naar dichtste ereplaats in Classic Brugge-De Panne

Elisa Balsamo verwijst zelfverzekerde Charlotte Kool met machtssprint naar dichtste ereplaats in Classic Brugge-De Panne

Elisa Balsamo heeft donderdag de zevende editie van de Classic Brugge-De Panne op haar naam geschreven. De Italiaanse renster van Lidl-Trek was in een massasprint veruit de sterkste voor Charlotte Kool (dsm-firmenich PostNL).

Daags na de Belgische kustklassieker bij de mannen, die voor behoorlijk wat ophef zorgde, was het nu de beurt aan de vrouwen om de wind te trotseren aan de Noordzee. In tegenstelling tot hun mannelijke collega's werd het een editie zonder veel zonneschijn, maar hadden de rensters opnieuw door het gebrek aan veel wind heel snel door dat de koers zou uitdraaien in een massasprint. Het duurde dan ook enorm lang voor de vlucht van de dag op gang werd getrokken.

Sprintersploegen houden koers in ijzeren greep

Deborah Veerman probeerde het nu eens, dan weer was het de beurt aan de Belgische Nathalie Bex. De renster van Chevalmeire reed een tijdje voor het peloton uit, maar werd bij de eerste doorkomst in De Panne al meteen bij de lurven gevat. De Nederlanders leken geïnspireerd door de dagzeges van Koen Bouwman en Marijn van den Berg en trokken nogmaals in de aanval. Lisa van Helvoirt hield de Oranje-hoop hoog en kreeg gezelschap van de Italiaanse Alessia Vigilia, maar werd snel opgeslokt door dsm-firmenich PostNL (Charlotte Kool) en Lidl-Trek (Elisa Balsamo).

Lees verder onder de tweet.

Ook rensters als Letizia Borghesi, Alisson Jackson, Christina Schweinberger en Alice Wood wilden het de sprintersploegen niet cadeau geven en probeerden tevergeefs de koers hard te maken. Maar uiteindelijk hield Nina Buijsman het langst stand. Tijdens de laatste passage in De Moeren had de Nederlandse renster van FDJ-Suez een minuutje voorsprong op de grote groep.

Buijsman was echter kansloos tegen het sprintersgeweld en werd opnieuw ingelopen, waarna de sprintvoorbereiding op gang geschoten werd. dsm-firmenich PostNL trok de laatste kilometer in met drie rensters en had dus nog volk genoeg op de Zeelaan. Balsamo moest echt wringen, maar kwam er op het perfecte moment uit en gaf de concurrentie geen schijn van kans. Kool moest tevreden zijn met plek twee, de Poolse Daria Pikulik werd derde.

Uitslag Classic Brugge-De Panne voor vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws