Goed nieuws-show Alpecin-Deceuninck, Philipsen en Van der Poel: 'Loyaliteit Mathieu heel mooi' Wielrennen
Wielrennen

Goed nieuws-show Alpecin-Deceuninck, Philipsen en Van der Poel: 'Loyaliteit Mathieu heel mooi'

Goed nieuws-show Alpecin-Deceuninck, Philipsen en Van der Poel: 'Loyaliteit Mathieu heel mooi'

Enkele dagen na zijn zege in Milaan-Sanremo hervat Jasper Philipsen zijn Belgische klassiekercampagne alweer. Waar Mathieu van de Poel tot aan de E3 Saxo Classic wacht moet koersen, kwam Philipsen als titelverdediger woensdag al opdraven bij de Classic Brugge-De Panne. Daar deed hij zijn zegje tegenover de pers voor de start.

Het is de afgelopen dagen een goed nieuws-show geweest bij Alpecin-Deceuninck. Zaterdag won Philipsen na knap werk van Van der Poel Milaan-Sanremo, waarna de Nederlander maandag een ferme contractverlenging van vijf jaar aankondigde bij de ploeg. ‘Het is heel mooi dat Mathieu zijn contract verlengd heeft en die loyaliteit geeft aan de ploeg en fietsensponsor Canyon. Dat is een heel mooie combinatie.’

Philipsen gaf bij de start van Classic Brugge-De Panne aan nog op een high te zitten na La Primavera. ‘Het was een heel mooie wedstrijd om eens te winnen, voor mij is er een droom uitgekomen zaterdag. Misschien leef ik nog op een wolk, maar nu is het opnieuw koers’, hield hij zichzelf scherp. ‘We hebben het relatief rustig gehouden, met het oog op de wedstrijden die nog komen. Dat zal dus niet het probleem zijn. Dit zal een iets rustigere wedstrijd worden, ik verwacht niet zo’n hectiek als vorig jaar. Maar dat is niet slecht voor mij, wetende wat er nog komen gaat.’

Philipsen gemotiveerd voor overige klassiekers

De laatste kilometers in De Panne zullen alvast tumultueus zijn, met een A-veld aan snelle mannen aan het vertrek. ‘Een sprint zal onvermijdelijk zijn. Wij hebben ook een sterke ploeg aan de start. Of het een WK voor sprinters is, weet ik niet. Zo noemen ze de Scheldeprijs ook, maar deze staat als WorldTour-wedstrijd nog wel iets hoger aangeschreven. Dat is toch een categorie hoger, dus er zullen veel snelle jongens gemotiveerd zijn.’ Daarbij ook Tim Merlier, de succesvolste sprinter tot op heden. ‘Tim heeft een goede indruk achtergelaten, hij zal één van de te kloppen mannen zijn’, stelt Philipsen over zijn ex-ploegmaat.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws