Ellen van Dijk deelt mooi nieuws: wereldkampioene tijdrijden verwacht in september een kindje Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Ellen van Dijk deelt mooi nieuws: wereldkampioene tijdrijden verwacht in september een kindje

Ellen van Dijk deelt mooi nieuws: wereldkampioene tijdrijden verwacht in september een kindje

Mooi nieuws voor Ellen van Dijk en haar vriend Benjamin de Bruijn: de twee maken op social media bekend dat ze in september voor een eerste maal ouders worden. Proficiat, Ellen en Benjamin!

Na Chantal van den Broek-Blaak is Van Dijk de tweede Nederlandse wielrenster in korte tijd die bekendmaakt dat ze zwanger is. De wereldkampioene tijdrijden zal deze zomer dus niet te zien zijn in de Tour de France Femmes, maar dat weegt uiteraard totaal niet op tegen het krijgen van een baby. Van Dijk laat weten dat ze begin 2024 hoopt terug te keren in het peloton.

'Benjamin en ik zijn super enthousiast om het nieuws te delen dat we ons eerste kind in september verwachten. Het is altijd onze wens geweest om een ​​gezin te stichten en het voelt nu nog steeds een beetje onwerkelijk om deze wens in vervulling te laten gaan', communiceert Van Dijk via haar ploeg.

Van Dijk is al voorzichtig bezig met plan voor 2024

'Toen vorig jaar de gesprekken over contractverlenging begonnen, spraken we over mijn ogenschijnlijk tegenstrijdige ambities: ik wil een medaille winnen op de Olympische Spelen in 2024, maar ik wil ook graag een gezin stichten', zo deelt Van Dijk. 'Het team stond meteen open voor beide scenario's en dat was ontzettend hartverwarmend.' Trek-Segafredo liet eerder ook Elizabeth Deignan met verlof gaan, zij verwacht momenteel haar tweede kindje.

'Het zal ook raar zijn om mijn wereldtitel dit jaar niet te verdedigen, maar ik denk dat mijn gedachten tegen die tijd heel ergens anders zijn', aldus Van Dijk, die wel hoopt te schitteren op de Olympische Spelen van 2024. 'Samen met Benjamin en trainer Josu zijn we al begonnen met het voorzichtig maken van een gestructureerd plan voor mijn comeback in 2024 en voor Parijs.'

'Ik heb voorlopig niet verder gekeken', geeft ze tot slot aan. 'We kijken enorm uit naar dit grote avontuur, maar we hebben natuurlijk geen idee hoe het echt gaat worden. Alles aan deze zwangerschap is nieuw voor mij, er gebeurt veel met mijn lichaam en ik omarm elke verandering.'

10 claps
2 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws