Chantal van den Broek-Blaak verwacht kindje in mei 2023 en komt komend voorjaar dus niet in actie Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Chantal van den Broek-Blaak verwacht kindje in mei 2023 en komt komend voorjaar dus niet in actie

Chantal van den Broek-Blaak verwacht kindje in mei 2023 en komt komend voorjaar dus niet in actie

Chantal van den Broek-Blaak en haar man Lars verwachten in mei 2023 hun eerste kindje, zo hebben ze op social media bekendgemaakt. Zodoende zal de renster van SD Worx komend voorjaar niet in actie komen, wat al was afgesproken bij haar contractverlenging begin 2022.

Eigenlijk zou Van den Broek-Blaak, winnares van onder meer het WK, Strade Bianche, Ronde van Vlaanderen en Amstel Gold Race, na 2021 al de fiets aan de wilgen hangen, samen met vriendin Anna van der Breggen. Gedurende vorige winter merkte ze echter al dat de liefde voor de fiets nooit ver weg was, maar dat was een kinderwens ook niet. Met haar ploeg SD Worx werd een contract tot eind 2024 beklonken, met als kanttekening dat ze zwanger 'mocht' worden.

Die zwangerschap is inmiddels een feit. Van den Broek-Blaak en haar vriend Lars verwachten in mei 2023 hun eerste kindje, waardoor de renster in de eerste maanden van 2023 niet in actie zal komen. Van den Broek-Blaak is niet de eerste wielrenster die zwangerschapsverlof neemt: Elizabeth Deignan, winnares van Parijs-Roubaix 2021, ging haar al voor. De Britse opende ook de ogen van Van den Broek-Blaak.

Van den Broek-Blaak sprak eerder al openlijk over kinderwens

In de Leiderstrui sprak Van den Broek-Blaak begin 2022 uitgebreid over haar kinderwens. ' Wij hebben altijd een kinderwens gehad en ik ben 32, dus is het niet gek dat je daar over nadenkt. Op de normale werkvloer is het niet meer dan normaal, maar in de topsport is het een beetje not done. Je hebt ook het gevoel dat het niet mag of niet mogelijk is, maar mijn man vroeg zich opeens af waarom het niet mogelijk zou zijn. Ja, waarom eigenlijk niet? Het is ook niet zo dat ik het nu al aan het plannen ben, maar het geeft een heel fijn gevoel dat het mag en dat de ploeg mij daarin steunt.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news