Ellen van Dijk is eindwinnares van Fryslan Tour, Barbieri wint slotrit Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Ellen van Dijk is eindwinnares van Fryslan Tour, Barbieri wint slotrit

Ellen van Dijk is eindwinnares van Fryslan Tour, Barbieri wint slotrit

Rachele Barbieri heeft de slotrit van de EasyToys Bloeizone Fryslan Tour op haar naam geschreven in een massasprint. De leiderspositie van Ellen van Dijk kwam niet in gevaar.

De derde en laatste etappe van de Frsylan Tour was er een van 137 kilometer rondom Drachten. Een vlakke rit, maar dat is gezien het landschap in Friesland natuurlijk geen verrassing. De aanwezigheid van een fikse wind was dat eveneens niet: al na 25 kilometer was het peloton in verschillende stukken uiteengeslagen in de gure Friese wind.

Met name Trek-Segafredo, Jumbo-Visma en Canyon-SRAM roerden zich aan het front. Andere ploegen zorgden er echter voor dat het gat gedicht werd op het moment dat er kop- in plaats van zijwind was. Dit was ook het moment voor Myrthe Willemsen en Sofie van Rooijen om een ontsnapping op touw te zetten. Zij werden echter weer gegrepen, waarna Emily Meakin haar kans probeerde te pakken.

Meakin kon het niet uithouden tot aan de finish, haar plek vooraan werd ingenomen door Mischa Bredewold. Die pakte wel een ferm gat van 1.20 minuut, waardoor de sprintersploegen nog flink aan het werk moesten. In de laatste tien kilometer verloor ze echter alsnog het gros van haar voorsprong.

In de massasprint was het vervolgens Rachele Barbieri die, precies tegelijkertijd met de finish van Strade Bianche bij de vrouwen, de snelste was. Van Dijk behield de leiding met gemak en mag zichzelf dus eindwinnares noemen.

Uitslag etappe 3 Fryslan Tour 2022

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws