Ellen van Dijk komt met positief bericht na enkelbreuk door botsing met aanhanger in Spanje Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Ellen van Dijk komt met positief bericht na enkelbreuk door botsing met aanhanger in Spanje

Ellen van Dijk komt met positief bericht na enkelbreuk door botsing met aanhanger in Spanje

'All eyes on Paris', aldus Ellen van Dijk donderdag op Instagram. De Nederlandse tijdrijdster is momenteel een race tegen de klok aan het voeren - zoiets waar ze normaal héél goed in is - om er überhaupt bij te zijn op de Olympische Spelen, nadat ze eerder deze maand haar enkel brak bij een valpartij in Spanje.

Op social media komt Van Dijk goed twee weken na de val met een update. 'Om eerlijk te zijn: de afgelopen twee weken waren niet gemakkelijk voor me. Op 3 juni heb ik tijdens een trainingsrit op mijn tijdritfiets gevallen. Ik reed op volle snelheid tegen een kleine aanhanger aan', doet Van Dijk de details van haar valpartij op een gekende tijdritweg in Spanje uit de doeken.

'Uiteindelijk bleek een gebroken enkel mijn enige serieuze blessure', vervolgt de Nederlandse van Lidl-Trek, die woensdag uiteraard niet aanwezig was op het door Riejanne Markus (Visma | Lease a Bike) gewonnen NK tijdrijden in Steenbergen. 'Dat ik alleen een gebroken enkel had, was al een mirakel. Het had veel erger kunnen aflopen', is Van Dijk zich bewust van haar geluk bij een ongeluk.

Operatie Van Dijk goed verlopen: 'Heb tijdje niet kunnen fietsen'

Inmiddels heeft ze een operatie aan haar enkelbreuk achter de rug. 'Die operatie was nodig en daardoor heb ik een tijdje niet kunnen fietsen. De operatie is goed verlopen en vanaf dag één ben ik er volledig op gefocust om de Olympische Spelen in Parijs te halen. Dit is natuurlijk een flinke tegenslag, maar ik zal niet opgeven', aldus Van Dijk, die vorig jaar moeder werd van een zoontje.

'Met de beste specialisten aan mijn zijde zal ik er alles aan doen om de Spelen te halen, maar het wordt de grootste uitdaging uit mijn loopbaan', sluit Van Dijk haar bericht op 20 juni af met enkele bemoedigende woorden voor haarzelf.

Eén week later kon ze met een positief bericht komen. 'Mijn enkel is goed aan het herstellen en ik kan al twee of drie keer per dag indoor trainen. Ik heb een brace gekregen, waar mijn wielerschoenen inpassen. Dat is een grote stap voor mij, want daardoor kan ik mijn trainingen opvoeren. De volgende stap is meer intervals inplannen en de intensiteit verhogen. Er is nog veel werk te doen, maar het meest risicovolle gedeelte ligt achter me. Ik geniet van de stappen die ik maak en ga er alles aan doen om Parijs te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws