En dat niet al te lang voor de Olympische Spelen... Ellen van Dijk breekt enkel tijdens training Wielrennen
Wielrennen

En dat niet al te lang voor de Olympische Spelen... Ellen van Dijk breekt enkel tijdens training

En dat niet al te lang voor de Olympische Spelen... Ellen van Dijk breekt enkel tijdens training

Slecht nieuws voor Ellen van Dijk. De Nederlandse renster van Lidl-Trek heeft tijdens een trainingskamp in Spanje haar rechterenkel gebroken. Dat maakte haar broodheer bekend in een bericht op X. Die valpartij is nu wel heel slecht getimed, daar de routinier één van de speerpunten op de Olympische Spelen in Parijs is...

Van Dijk rijdt namens de Nederlandse selectie zowel de wegrit als de individuele tijdrit. In Spanje wilde ze de laatste voorbereidingen treffen vooraleer ze binnen enkele weken aan de start van het NK tijdrijden zou staan. In dat kader is er dus nu roet in het eten gegooid, aangezien de Woerdense in aanraking kwam met een aanhanger en daarbij haar enkel brak.

Haalt Van Dijk de Olympische Spelen?

'Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat ze daarbij, naast andere en lichtere schade, haar enkel heeft gebroken', meldt ook de KNWU in een communiqué. De valpartij vond afgelopen maandag plaats, maar inmiddels is de rot in het vak alweer naar Nederland gegaan. Naar verwachting wordt ze dan komende week geopereerd, in de hoop zo spoedig mogelijk de training weer te kunnen hervatten.

'Al mijn pijlen staan gericht op de Spelen en dan is dit het laatste wat je wil dat er gebeurt', vertelt de onfortuinlijke dame zelf. 'Ik ben in goede handen bij de medische en technische staf van de KNWU en Lidl-Trek en we gaan samen alles op alles zetten om ervoor te zorgen dat ik fit aan de start in Parijs verschijn.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news