Ellen van Dijk oppermachtig in proloog Baloise Ladies Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Ellen van Dijk oppermachtig in proloog Baloise Ladies Tour

Ellen van Dijk oppermachtig in proloog Baloise Ladies Tour

De proloog van de Baloise Ladies Tour 2022 is op naam gekomen van Ellen van Dijk. De hardrijdster van Trek-Segafredo rekende in een korte rit tegen de klok af met de concurrentie.

De start van de Baloise Ladies Tour was dit jaar in Utrecht, waar het gros van de vrouwen de laatste voorbereidingskoers rijden op de Tour des Femmes, die volgende week zondag zal beginnen in Parijs. Van Dijk was als Werelduurrecordhoudster dé grote naam op de startlijst en zodoende ook grote favoriet voor deze eerste rit.

Het was dan ook geen verrassing dat zij al vrij snel op de hot seat terechtkwam, door maar liefst veertien seconden sneller te zijn dan Esmée Peperkamp en Audrey Cordon-Ragot. De overige dames zaten allemaal op een zakdoek, maar Van Dijk stak er simpelweg bovenuit. Het was nog wachten op Mieke Kröger, maar ook zij kon met een zevende plek weinig inbrengen tegen Van Dijk.

Uitslag proloog Baloise Ladies Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws