Arkéa Samsic grijpt met Barguil en Quintana net naast ritzege: 'Als ploeg was dit een mooie dag' Wielrennen
Wielrennen

Arkéa Samsic grijpt met Barguil en Quintana net naast ritzege: 'Als ploeg was dit een mooie dag'

Arkéa Samsic grijpt met Barguil en Quintana net naast ritzege: 'Als ploeg was dit een mooie dag'

Arkéa Samsic zal woensdagavond in stilte wel even vloeken op Jonas Vingegaard. De Deen van Jumbo-Visma overrulede hun man Nairo Quintana in de strijd om de ritzege, die weliswaar een zeer sterke Col du Granon afleverde en het podium plots in zicht heeft. 'We moeten geduldig blijven', houdt hij de beentjes op de grond.

'Ik ben blij, daar hoef ik nu niet meer aan toe te voegen', laat Quintana weten via de officiële communicatie van zijn ploeg. 'We zeggen al enkel dagen dat we het stap voor stap moeten bekijken en geduldig moeten wachten op de kansen die onze kant op komen. Vandaag was zo'n dag dat ik wilde proberen', legt de klimmer uit.

De Colombiaan deed dat met verve. Hij viel vroeg aan op de slotklim en haalde zijn ploegmaat Warren Barguil, die er vanuit de kopgroep al een lange solo op had zitten, bij. 'Ik reed mijn eigen tempo en pakte mooie secondes voor het algemeen klassement. Nu we het podium in zicht hebben, moeten we blijven werken en geduldig blijven. Het wordt donderdag opnieuw zwaar.'

Barguil: 'Het voelde goed om de leiding te hebben'

Barguil, die de souvenir Henri Desrange pakte op de Galibier, blikte eveneens terug op zijn dag. 'Ik voelde dat het niet lekker liep in de ontsnapping en wilde wat proberen, want anders krijg je ook niets. Daar heb ik geen spijt van', laat de rasaanvaller uit Frankrijk weten.

'Ik voelde bij het beginnen van de slotklim dat het een lastig karwei zou worden en toen Nairo eraan kwam heb ik hem nog geprobeerd te helpen', vervolgt Barguil. 'Uiteindelijk was het een zeer goede dag voor Arkéa Samsic, het voelde goed om in zo'n mooie Touretappe de leiding te pakken. Dat is niet iedereen gegeven. Ik wilde graag winnen, maar ik ben een vechter en zal het tot de einde van de Tour blijven proberen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws