Ensing tekent contract bij Team Sunweb: 'Eén van de beste teams ter wereld' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Ensing tekent contract bij Team Sunweb: 'Eén van de beste teams ter wereld'

Ensing tekent contract bij Team Sunweb: 'Eén van de beste teams ter wereld'

Janneke Ensing en Susanne Andersen zijn toegevoegd aan de vrouwenploeg van Team Sunweb. Dat laat het team zaterdag weten via hun eigen website. Andersen komt over van Team Hitec Products, terwijl Ensing overkomt van Team Alé Cipollini.

Team Sunweb is blij met het tweetal, zo laten ze weten bij monde van coach Hans Timmermans: ‘We zijn erg blij met de nieuwe toevoegingen aan ons team. We hebben Susanne al in het vizier sinds haar tijd als junior en sinds ze in de elite rijdt, zie je hoeveel talent ze heeft.’ Over Ensing is Timmermans ook erg positief. ‘Janneke wordt elk jaar een betere rijder en als voormalig marathonschaatser is ze zeer ervaren in het tactische deel van de topsport. We geloven dat we een renner nodig hebben met de kwaliteiten van Janneke.

De 31-jarige Ensing is ook erg blij met haar komst naar Team Sunweb. ‘Ik vind Team Sunweb één van de beste teams ter wereld. Daarnaast vind ik het leuk dat er een teamhuis is in Limburg, omdat dat betekent dat we altijd samen kunnen trainen. Ik kijk er naar uit om mijn ervaring bij het team te brengen en het met de jongere meisjes te delen.’

De uit Noorwegen afkomstige Andersen (20 jaar) is op zijn beurt ook heel blij met de kans die ze krijgt bij Team Sunweb. ‘Ik denk dat dit de juiste keuze is voor mij en mijn ontwikkeling. De agressieve manier van racen en hoe iedereen zichzelf altijd opoffert voor elkaar is iets waar ik deel van wil uitmaken, en echt leuk vind aan het team. Ik hoop het volgende jaar veel van de meer ervaren renners te leren.' (Foto: sociale media Janneke Ensing)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws