FDJ-baas vindt dat Frain na aanrijding met Cavalli uit koers moet: 'Ik dacht aan Marta's familie' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

FDJ-baas vindt dat Frain na aanrijding met Cavalli uit koers moet: 'Ik dacht aan Marta's familie'

FDJ-baas vindt dat Frain na aanrijding met Cavalli uit koers moet: 'Ik dacht aan Marta's familie'

Nicole Frain heeft de gemoederen in de Tour de France Femmes de afgelopen dagen aardig hoog gehouden met haar actie in de tweede etappe van de wedstrijd. De Australische reed hard in op Marta Cavalli (FDJ), waarna de Italiaanse de wedstrijd moest verlaten.

Na afloop van de rit regende het al commentaren op social media, met als strekking dat Frain de wedstrijd zou moeten verlaten of eruit gezet moest worden. Daar sluit FDJ-baas Stephen Delcourt zich bij aan, zo geeft hij aan tegenover Cyclingnews. 'Als ik haar was, was ik niet meer van start gegaan', stelt Delcourt. 'Maar goed, ik ben niet haar, haar ploegleider of de organisatie van de wedstrijd.'

Cavalli, één van de topfavorieten van de wedstrijd, moest met een hoofdtrauma de koers verlaten. 'Een valpartij als deze is moeilijk om te aanschouwen', zegt haar ploegleider. 'Dat is niet waarvoor we dit werk doen, het is moeilijk te omschrijven. Ik had een slecht scenario voor me en dacht aan Marta en haar familie, maar hoe is het mogelijk dat zoiets gebeurd?', vraagt Delcourt zich hardop af.

Parkhotel Valkenburg verdedigt Frain

Parkhotel Valkenburg, de ploeg van de Australische Frain, verdedigt de renster van de ploeg. Sportief directeur Bart Faes vertelde het volgende tegen onder meer VeloNews: 'We waren bang dat Cavalli een ernstige blessure had opgelopen en dat is het laatste wat we zouden willen. Gelukkig is dat niet het geval.'

'Het was absoluut niet de intentie van Nicole om iemand zeer te doen', vervolgt Faes. 'Als we dat gevoel zouden hebben, dan hadden we haar uit de wedstrijd gehaald. Ze reed op dat moment 53 kilometer per uur. Als je dan even niet kijkt, dan ben je zo 15 meter verder en dan is het gebeurd. Ze heeft die hele valpartij niet gezien', stelt de ploeg van Frain.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws